16 september 2016

Avonturenbrug in Arnhem-Zuid geopend

Woensdag 14 september heeft Wethouder Ron König op symbolische wijze de nieuwe avonturenbrug op Stadsboerderij De Korenmaat geopend. Deze avonturenbrug zal kinderen nóg nadrukkelijker uitdagen om te spelen en te ontdekken in de natuurlijke omgeving van het struinmoeras op deze stadsboerderij. De onthulling vond plaats tijdens het jaarlijkse oogstfeest van Natuurcentrum Arnhem. Wethouder König bekrachtigde de symbolische opening door als eerste over de avontuurlijke brug te gaan, waarna vele kinderen volgden.
Met de nieuwe avonturenbrug worden kinderen nog meer uitgedaagd om te spelen en op ontdekkingstocht te gaan in het struinmoeras. Natuurbeleving is een belangrijke pijler van het natuurcentrum. Het natuurcentrum biedt kinderen de ruimte om de natuur te ontdekken en te beleven op Stadsboerderij De Korenmaat en Stadsboerderij Presikhaaf. Kinderen en volwassenen vinden daar een avontuurlijke omgeving in het groen, die inspireert en een welkome afwisseling is op andere uitdagingen in het digitale tijdperk.

De aanschaf van de avonturenbrug is mogelijk gemaakt door vele kleine en grote bijdragen van de bezoekers van de stadsboerderijen en sponsoracties van twee voormalige huisartsen uit de wijk en van Albert Heijn in Huissen. De pijlers van de brug zijn klaar, de opbouw volgt nog. Wanneer is nog niet bekend. Tijdens de symbolische opening bestond de opbouw van de brug uit een tijdelijke touw-constructie.

Klik hier voor een foto-verslag.