Nieuws

22 februari 2018

Aanmelden kindermoestuin

Binnenkort gaat onze kindermoestuin weer open op stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid. Kinderen van 9, 10, of 11 jaar kunnen zich nog tot 31 maart aanmelden voor een tuintje. Wedden dat ze het superleuk vinden?

Lees verder

21 februari 2018

Kom (tuin)klussen tijdens NLdoet!

Wat doe jij vrijdag 9 maart tijdens NLdoet? Heb je zin om lekker buiten bezig te zijn en steek je graag je handen uit de mouwen? Kom ons dan helpen in de Permacultuurtuin op onze Stadsboerderij De Korenmaat. Er zijn volop leuke tuinklussen te doen!

Lees verder

7 februari 2018 5 februari 2018

10 april: Alle Arnhemse klassen EVEN D’R UIT!

Dinsdag 10 april is het weer Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Ben je docent en sta je te popelen om mee te doen, maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg

Lees verder

31 januari 2018

Doet jouw school mee met het schoonmaken van de stad?

Zwerfvuil is natuurlijk storend om te zien, maar vooral niet goed voor de natuur. In de week van 19-23 maart organiseert Natuurcentrum-Arnhem, i.s.m. Gemeente Arnhem, de Zwerfvalestafette. Een week waarin we met zoveel mogelijk scholen, bedrijven en stadsbewoners in actie komen door zwerfval in de buurt op te ruimen. En daar kan jouw school ook aan mee doen!

Lees verder

14 december 2017

Ontdekkend leren in de Energy Battle

Betekenisvol onderwijs creëren. Door onderzoekend en ontdekkend leren. Dat is de grote drijfveer van leerkracht Ilse van basisschool 't Panorama in Arnhem. Ze werd dit jaar dan ook ont-zet-tend blij toen ze de Energy Battle op ons jaarprogramma zag staan.

Lees verder

14 november 2017

Klimaatcafé ‘afkoppelen of verzuipen’ 30 november

Tijdens heftige piekbuien veranderen wegen in Arnhem-Noord in heuse snelstromende beken. Dit kan voorkomen worden door zoveel mogelijk regenwater af te koppelen van het rioolstelsel en lokaal te infiltreren in de bodem. Maar hoe doen we dat? En wie doet er mee? Hierover gaat het aankomende Klimaatcafé op donderdag 30 november.

Lees verder

12 oktober 2017

Schoolplein vergroenen? Wij helpen graag!

Een groen schoolplein kan een stuk dichterbij zijn dan gedacht! Zijn er bij jou op school plannen voor het herinrichten of vergroenen van het schoolplein? Maar weet je niet precies hoe te beginnen of hoe verder te gaan in het proces van ideevorming tot en met het gebruik? Dan kan Natuurcentrum Arnhem je helpen!

Lees verder

10 oktober 2017

Ga je mee op nachtsafari langs de sterrenhemel?

In het laatste weekend van oktober zetten we de klok een uurtje terug: we gaan dan van zomer- naar wintertijd. Traditiegetrouw wordt die zaterdag de Nacht van de Nacht georganiseerd. Dit jaar is dat op zaterdagavond 28 oktober. Deze avond kan je op Stadsboerderij Presikhaaf door échte telescopen de magische sterrenwereld komen aanschouwen.

Lees verder

9 oktober 2017