026 702 90 00

Oktober: het Vergeten Plantseizoen

Veel mensen denken dat je alleen in het voorjaar nieuwe planten in de grond kunt zetten. Onterecht! Het najaar is een hele goede tijd om vaste planten, bomen, hagen en bollen aan te planten. Planten die in het najaar worden aangeplant slaan vaak goed aan omdat de grond nog warm is na de zomer en de wortels meer tijd hebben om zich te ontwikkelen. Zo zijn de planten vaak beter bestand tegen de weersextremen in de zomer. Als je in het najaar bloembollen plant, heb je ook al weer vroeg in het voorjaar een bloeiende tuin!

De hele maand oktober staat daarom in het teken van Het Vergeten Plantseizoen. Op de website van het vergetenplantseizoen.nl vind je onder andere 31 najaarstips. Voor elke dag in oktober één. Zo kun je lekker aan de slag om de tuin winterklaar te maken en volgend seizoen naar voren te trekken.

Acties in onze winkels

In onze boerderijwinkels (bij Stadsboerderij de Korenmaat en bij Stadsboerderij Presikhaaf) en bij Molenplaats Sonsbeek zijn in de maand oktober leuke plant-producten te vinden. Zo kan je er biologische bloembollen kopen en vergroentjes  (tip: leuk als cadeautje!). Ook hebben we verbloemtegels: een stoeptegel gemaakt van grond met de zaadjes er al in. Zo doe je wel heel gemakkelijk mee aan het tegelwippen! Kom dus snel naar een van onze locaties en ga planten in de maand oktober!

Tips voor het Vergeten Plantseizoen:

  • Plant een boom. Bomen zijn bijzonder klimaatbestendig. Ze zorgen voor verkoeling in de zomer, vangen veel regenwater op en houden dit vast in tijden van droogte.
  • Plant vroegbloeiende bollen. Sneeuwklokjes bloeien al vanaf januari! Deze zijn nu te koop in onze winkel.
  • Vermeerder je vaste planten door ze te ‘scheuren‘ en win zaden voor volgend seizoen.

Ontdek de natuur