026 702 90 00
16

oktober

2022

Dag van de Arnhemse Geschiedenis: theater tussen de molens

16 oktober: De Dag van de Arnhemse geschiedenis.

Molenplaats Sonsbeek haalt in samenwerking met Het Nederlands Watermuseum en Erfgoedcentrum Rozet Muziektheater De Plaats naar de Sint Jansbeek. Tussen twee watermolens, met verborgen onder het gras de oude forellenkweekvijvers, is de perfecte locatie voor een scene over het conflict en de liefde tussen mens en natuur.
Aan de Sint Jansbeek, waar de watermolens Arnhems eerste bedrijventerrein vormden, geeft muziektheater De Plaats een voorproefje van hun nieuwe voorstelling De Wilde Stilte.

De voorstelling vindt plaats op het grasveld tussen Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en Het Nederlands Watermuseum en is gratis te bezoeken. Aanvang: 13.00 / 14.00 / 15.15, duur ca. 15 minuten. Kom langs en beleef mee!

De voorstelling

Het schuurt tussen mens en natuur. Onze geschiedenisboeken staan vol trotse verhalen over het ‘beheersen’ van water. Maar er is een keerzijde aan onze controledrift, al zijn niet alle rampen zijn zo herkenbaar als een overstroming.

Eeuwen geleden trok het heldere water van de Jansbeek watermolens, wasserijen, bierbrouwerijen en leerlooierijen aan. Dankzij het water vormden ze als een langgerekt bedrijventerrein de motor van de jonge stad.

Acteurs: Élénie Wagner, Simon Boer. Schrijver: Simon van der Geest. Regisseur: Lise Lott Kok. Componist: n.n.b.


Kom je ook?

 Wanneer
16-10-2022 13:00 t/m 16:30

 Locatie
Molenplaats Sonsbeek

Ontdek de natuur