026 702 90 00
13

maart

2020

Doe mee met NLdoet op Stadsboerderij de Korenmaat

Het Oranje Fonds organiseert op 13 en 14 maart 2020, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. Wij zoeken vrijwilligers die 13 maart willen meehelpen aan het seizoensklaar maken van onze permacultuurtuin op Stadsboerderij de Korenmaat

Permacultuurtuin

In de permacultuurtuin op Stadsboerderij de Korenmaat wordt groenten en kleinfruit geteeld. De permacultuurtuin wordt beheerd door een groep vaste vrijwilligers, die elk vanuit hun eigen plek in de maatschappij bijdragen aan het in stand houden van de tuin. Het doel van de permacultuurtuin is het betrekken van mensen bij duurzame, lokale voedselproductie.

Om de verbinding met de wijk en de bezoekers van onze stadsboerderij te vergroten starten we elk groeiseizoen met deelname aan NL Doet. Tijdens die werkzaamheden zorgen we ervoor, dat de tuin in gereedheid wordt gebracht voor het nieuwe seizoen. De werkzaamheden worden gekozen en voorbereid voor een brede doelgroep. Dus ook mensen zonder grasgroene achtergrond zijn van harte welkom!

Werkzaamheden 13 maart

Voor 13 maart as. betekent het dat we bonenrekken gaan maken en plaatsen, diverse planten gaan voorzaaien, bepaalde onkruiden zullen verwijderen uit de permakweekbedden, de paden zullen voorzien van nieuwe houtsnippers, een nieuwe regenwateropvang willen realiseren, vaste planten gaan verpoten n.a.v. een herinrichtingsplan voor de tuin en kweekbakken zullen maken t.b.v. kruiden.

Natuurcentrum Arnhem, waar stadsboerderij de Korenmaat onder valt, zorgt voor koffie/thee/versnapering en de lunch voor de deelnemers. Tevens verzorgt we een rondleiding voor de deelnemers, zodat ze een goed beeld krijgen van de organisatie, waar zij zich belangeloos voor inzetten.

Beoogd resultaat: Einde dag is de tuin gereed voor het nieuwe groeiseizoen en hopen we ook een aantal mensen zo te hebben kunnen enthousiasmeren, dat ze of in de eigen kring aan de slag gaan met het kweken van eigen voedsel en/of dat ze onze groep vaste vrijwilligers wellicht komen versterken.

Bijzonderheden

Parkeergelegenheid is aanwezig. De dichtstbijzijnde bushaltes zijn Ezingelaan (lijn 4) en Gerbrandysingel (lijn 7). U vindt de tuin komend vanaf de parkeerplaats aan de linker zijde van de boerderij.

 

Contact:

Arnold Steenhuis, coördinator locaties Natuurcentrum Arnhem

e-mail: arnold.steenhuis@natuurcentrumarnhem.nl

tel: 026-7029000

 

 


Kom je ook?

 Wanneer
13-03-2020 t/m 10:00-15:00 uur

 Locatie
Stadsboerderij de Korenmaat, Marius van Beeklaan 5

 Aantal nog beschikbare plaatsen
10

Aanmelden voor: Doe mee met NLdoet op Stadsboerderij de Korenmaat

Ontdek de natuur