026 702 90 00
16

oktober

2022

Dag van de Arnhemse Geschiedenis: gidswandeling van Molen tot Molen

16 oktober: De Dag van de Arnhemse geschiedenis.

Molenplaats Sonsbeek organiseert op deze dag in samenwerking met Het Nederlands Watermuseum een korte parkwandeling langs (een deel van) de historische Sint Jansbeek; de levensader van Arnhem.

Aan de Sint Jansbeek vormden 13 watermolens Arnhems eerste bedrijventerrein. Van alle watermolens die er ooit gestaan hebben zijn er nog twee over; alleen De Witte Watermolen is nog in bedrijf.
Onze parkgids vertelt je tijdens een korte wandeling (max. 45 minuten) onder andere wat het verschil is tussen de Begijnemolen en de Witte Watermolen. Ook kom je te weten waar die molens hun ontstaan eigenlijk aan te danken hebben. Aan het einde van de wandeling kan je de Witte Watermolen van binnen bekijken.

De Witte Watermolen staat op het terrein van bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en is een van de oudste gebouwen van Arnhem. De molen maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem. De bijzondere molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze.

De wandeling start om 11:30 uur bij Het Nederlands Watermuseum en eindigt bij De Witte Watermolen. Meedoen aan deze wandeling is gratis. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus geef je snel op via onderstaand formulier.

Tot ziens tussen de molens!


Kom je ook?

 Wanneer
16-10-2022 11:30 t/m 12:15

 Locatie
Witte Watermolen

 Leeftijd
alle

 Aantal nog beschikbare plaatsen
1

Dag van de Arnhemse Geschiedenis: gidswandeling van Molen tot Molen

Ontdek de natuur