026 702 90 00
2

juni

2024

Molenwandeling

Zondag 2 juni start om 14:00 uur (duur 1,5 – 2 uur) een parkwandeling langs (een deel van) de historische Sint Jansbeek; de levensader van Arnhem.

Aan de Sint Jansbeek vormden 13 watermolens Arnhems eerste bedrijventerrein. Van alle watermolens die er ooit gestaan hebben zijn er nog twee over; alleen De Witte Watermolen is nog in bedrijf.
Onze parkgids vertelt je onder andere wat het verschil is tussen de Begijnemolen en de Witte Watermolen. Ook kom je te weten waar die molens hun ontstaan eigenlijk aan te danken hebben. Aan het einde van de wandeling kan je de Witte Watermolen van binnen bekijken.

Aanmelden

Voor deze gidswandeling is aanmelden niet nodig. Kom gewoon gezellig langs. Start 14:00 uur bij Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek (Zypendaalseweg 24a).

Kom vooraf of na afloop gerust genieten van een hapje of drankje in de molenschuur!

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek is in de 19e eeuw aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het hoorde toen bij het grote landgoed Sonsbeek. In 1899 is het park door de gemeente Arnhem aangekocht, waarna het openbaar toegankelijk werd. Het huidige Park Sonsbeek is, samen met de aangrenzende parken Zypendaal en Gulden Bodem, sinds 2005 een rijksmonument.

Duurzaamheid

De Witte Watermolen staat op het terrein van bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en is een van de oudste gebouwen van Arnhem. De molen maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem. De bijzondere molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze!

Tot ziens tussen de molens!


Kom je ook?

 Wanneer
02-06-2024 14:00-16:00 uur

 Locatie
Molenplaats Sonsbeek

 Leeftijd
alle

Ontdek de natuur