026 702 90 00
10

september

2023

Open Monumentendag: bezichtiging Witte Watermolen

Kom kijken in een van de oudste gebouwen van Arnhem!

Aan de Sint Jansbeek, waar 13 watermolens Arnhems eerste bedrijventerrein vormden is nu alleen nog De Witte Watermolen in bedrijf. De Witte Watermolen staat op het terrein van bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en maalt al koren sinds de 15e eeuw. De bijzondere molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze!

 

Het thema van de Open Monumentendag van dit jaar is “levend erfgoed”.  De Witte Watermolen is natuurlijk dé plaats waar vakmanschap en ambacht samenkomen en waar je ons erfgoed nog springlevend kunt zien!
De molenaars geven je op de Open Monumentendag graag een rondleiding door dit unieke monument!

 

Bezoek de molen en het bezoekerscentrum

Deze activiteit is gratis en je hoeft je niet aan te melden; kom gerust langs tussen 11:00-16:00 uur. In verband met de veiligheid van onze bezoekers laten wij geen grote groepen mensen tegelijkertijd in de molen. Het kan daarom zijn dat de molenaars je vragen om even buiten te wachten. Wij vragen je begrip hiervoor.

Bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek is informatie te verkrijgen over Park Sonsbeek en zijn bovendien de meelproducten van de Witte Watermolen te koop.

 

LET OP: deze dag is er een wielerwedstrijd (Simac Ladies Tour) langs de Zypendaalseweg. Onze locatie is daarom moeilijk bereikbaar (met de auto). Kom dus met het openbaar vervoer, lopend of met de fiets en neem de tijd. Is nog lekker duurzaam ook!


Kom je ook?

 Wanneer
10-09-2023 11:00 t/m 16:00

 Locatie
Witte Watermolen

 Leeftijd
alle

Ontdek de natuur