026 702 90 00
11

september

2022

Open Monumentendag: Monumentale bomenroute

Welke Andere Arnhemmers herbergt Park Sonsbeek? Naast heel veel bijzondere flora en fauna, ook de oudste inwoners van Arnhem: de monumentale bomen. Neem bijvoorbeeld de oude Eik vlak naast de Witte Watermolen, de Rode Beuk op het grasveld in Park Zypendaal of de twee ‘poortwachters’ (Tamme kastanje bomen) bij Park Gulden Bodem. Elke boom heeft haar eigen verhaal en boswachter Jeroen Glissenaar vertelt je er graag alles over tijdens een uitgebreide wandeling!

 

Aanmelden

Voor deze gidswandeling is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je mee wandelen? Geef je dan op via onderstaand formulier. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en start bij Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. Deze activiteit is gratis.

Kom vooraf of na afloop gerust genieten van een hapje of drankje bij restaurant A Beautifull Mess, gevestigd in Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

 

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek is in de 19e eeuw aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het hoorde toen bij het grote landgoed Sonsbeek. In 1899 is het park door de gemeente Arnhem aangekocht, waarna het openbaar toegankelijk werd. Het huidige Park Sonsbeek is, samen met de aangrenzende parken Zypendaal en Gulden Bodem, sinds 2005 een rijksmonument.

 

Duurzaamheid

Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag ‘Duurzaamheid’. Natuurcentrum Arnhem is hét centrum in Arnhem als het gaat om duurzaamheid! Als educatief centrum leren we je graag hoe je zelf met duurzaamheid aan de slag kunt gaan: van meer groen in je omgeving tot het verbouwen en consumeren van eerlijk voedsel. Met monumenten als de Witte Watermolen en Sonsbeekpark als ons decor verbinden wij groen, duurzaamheid en cultureel erfgoed. Kom kijken en beleven!

 

 


Kom je ook?

 Wanneer
11-09-2022 11:00 t/m 13:00

 Locatie
Molenplaats Sonsbeek

 Leeftijd
alle

Ontdek de natuur