026 702 90 00
11

september

2022

Open Monumentendag: wandeling van Molen tot Molen

Molenplaats Sonsbeek organiseert in samenwerking met Het Nederlands Watermuseum een korte parkwandeling langs (een deel van) de historische Sint Jansbeek; de levensader van Arnhem.

Aan de Sint Jansbeek vormden 13 watermolens Arnhems eerste bedrijventerrein. Van alle watermolens die er ooit gestaan hebben zijn er nog twee over; alleen De Witte Watermolen is nog in bedrijf.
Onze parkgids vertelt je tijdens een korte wandeling (max. 45 minuten) onder andere wat het verschil is tussen de Begijnemolen en de Witte Watermolen. Ook kom je te weten waar die molens hun ontstaan eigenlijk aan te danken hebben. Aan het einde van de wandeling kan je de Witte Watermolen van binnen bekijken.

 

Aanmelden

Voor deze gidswandeling is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je mee wandelen? Geef je dan op via onderstaand formulier.

De wandeling start bij Het Nederlands Watermuseum en eindigt bij De Witte Watermolen.

Kom vooraf of na afloop gerust genieten van een hapje of drankje bij restaurant A Beautifull Mess, gevestigd in Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.

 

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek is in de 19e eeuw aangelegd in de Engelse landschapsstijl. Het hoorde toen bij het grote landgoed Sonsbeek. In 1899 is het park door de gemeente Arnhem aangekocht, waarna het openbaar toegankelijk werd. Het huidige Park Sonsbeek is, samen met de aangrenzende parken Zypendaal en Gulden Bodem, sinds 2005 een rijksmonument.

 

Duurzaamheid

De Witte Watermolen staat op het terrein van bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en is een van de oudste gebouwen van Arnhem. De molen maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem. De bijzondere molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze!

 

Tot ziens tussen de molens!

 


Kom je ook?

 Wanneer
11-09-2022 11:00 t/m 11:45

 Locatie
Witte Watermolen

 Leeftijd
alle

 Aantal nog beschikbare plaatsen
11

Open Monumentendag: wandeling van Molen tot Molen

Ontdek de natuur