026 702 90 00
4

februari

2024

Vogelspeurtocht

26, 27 en 28 januari is de Nationale tuinvogeltelling. Ook bij Molenplaats Sonsbeek besteden we hier graag aandacht aan! Ga jij mee op zoek naar de gevederde bewoners van Park Sonsbeek?

In het Park Sonsbeek kan je veel vogels tegenkomen. Je vindt ze op het water, in de weilanden, tussen de bomen in het bos of hoog in de lucht. Als je vogels zoekt moet je langzaam lopen, goed om je heen kijken en veel luisteren. Op onze bingokaart (die je meekrijgt tijdens de excursie) staan 15 vogelsoorten die je in het park zeker kunt vinden. Onder begeleiding van onze gids en met een verrekijker bij de hand ga je op zoek naar zoveel mogelijk soorten. Kun jij ze allemaal spotten?

Wist je dat Park Sonsbeek staat vermeld in ‘De beste vogelgebieden van Nederland’ (mei 2022), sinds 1971 zijn er maar liefst 133 vogelsoorten waargenomen, uniek voor een stadspark!

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar de hele familie mag gezellig mee. Papa’s en mama’s kunnen ook bij Molenplaats Sonsbeek blijven en daar genieten van een goede kop koffie met een lokale snack.

Vanaf 14:00 uur ben je welkom bij Molenplaats Sonsbeek. Hier krijg je een korte introductie en vanaf 14:30 start de wandeling. Om 16:00 uur ben je weer terug bij Molenplaats Sonsbeek.

Meld je snel aan via onderstaand formulier, want er is een beperkt aantal plekken beschikbaar!

Hieronder alvast een inkijkje in de route:


Kom je ook?

 Wanneer
04-02-2024 14:00-16:00 uur

 Locatie
Molenplaats Sonsbeek

 Leeftijd
vanaf 8 jaar

 Aantal nog beschikbare plaatsen
6
 Kosten
€ 3 / per persoon

 Kosten met Gelrepas / Jeugdland Vakantie Paspoort
€ 1 / per persoon

Vogel speurtocht

Ontdek de natuur