026 702 90 00

Ontdek Arnhem met een ervaren gids

Gidswandelingen

Arnhem; een veelzijdige, groene stad met unieke bezienswaardigheden. De stad ligt aan de voet van de Veluwe, bij het rivierengebied en de Betuwe en heeft prachtige parken zoals het beroemde Park Sonsbeek. Bij een bezoek aan Arnhem kun je kiezen uit diverse Gidswandelingen, afhankelijk van wensen en interesses.

Park Sonsbeek, het mooiste en meest bekende park van Nederland. Niet alleen de hoogteverschillen maken het park zo bijzonder, maar ook de omvang en ligging midden in de stad. In Park Sonsbeek vind je onder andere twee historische watermolens, bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en het Nederlands Watermuseum. Maar ook een 19e-eeuwse IJskelder en uitkijktoren De Belvédère met prachtig uitzicht tot aan Duitsland. Bekend is ook de Grote Waterval in het park. Er valt kortom veel te ontdekken in Sonsbeek en de naastgelegen parken Zypendaal en Gulden Bodem.

Ga op pad met een gids van bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en ontdek alles over dit prachtige park. Molenplaats Sonsbeek organiseert regelmatig gidswandelingen in Park Sonsbeek en langs haar rijksmonumenten, zoals de Witte Watermolen, de historische IJskelder en uitkijktoren De Belvédère. Voor het opgeven of aanmelden van een gidswandeling kun je contact op nemen via: molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl

Het Stadsgilde

’t Gilde Stadswandeling Arnhem heeft een mooi en gevarieerd aanbod aan cultuurhistorische wandelingen onder begeleiding van een ervaren gids.
Wandelingen in de natuur: een Mariëndaalwandeling en een korte en lange Jansbeekwandeling. Kijk voor meer informatie en reserveringen op de website van ‘t Gilde Stadswandeling Arnhem.

Arnhem kent vele historische parels, zoals de Eusebiuskerk, het Duivelshuis, het Presickhaeffs Huys en het Sint Petersgasthuis als vier Middeleeuwse schoonheden. En de Zeven Straatjes, vol monumenten en prachtige verhalen in het oude stadshart, het Spijkerkwartier, Klarendal, de Burgemeesterswijk en de Geitenkamp. En wat te denken van de Historische Kelders, een complex van 36 kelders uit de 14e en 15e eeuw waarvan er 13 kunnen worden bezocht. Maar natuurlijk ook het nieuwe station Arnhem Centraal, inmiddels wereldwijd bekend en gelauwerd met verschillende prijzen, en Rozet, hét gebouw van 2014. Of het verhaal van de Slag om Arnhem, waarvan de sporen nog te vinden zijn.

Natuur

Arnhem heeft een bijzondere Heemtuin van 2,5 hectare met zeven Gelderse biotopen en er zijn prachtige natuurgebieden, parken en landgoederen, zoals Warnsborn, Mariëndaal met de Groene Bedstee en Meinerswijk in de uiterwaarden. Naast onze eigen maandelijks georganiseerde gidswandelingen, is het mogelijk een wandeling op maat te boeken onder begeleiding van een gids van IVN Arnhem.

 


Wist je dat...

Een egel ’s nachts meerdere kilometers aflegt op zoek naar voedsel?
Wil je meer weten?
Wij verschillende oud-Hollandse raskippensoorten hebben?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Deel je auto met een ander!

Heb je niet zo vaak een auto nodig? Deel je auto dan met een ander! Fijn voor je portemonnee en beter voor het milieu… Er zijn verschillende auto-delen websites.

Groene tips

Ontdek de natuur