026 702 90 00

Koeien in de stad

Buiten de stadsboerderijen is Natuurcentrum Arnhem op verschillende plaatsen zichtbaar in de stad. Iedereen kent wel onze koeien in park Sonsbeek, midden in de stad. Het beeld van de zwart-witte Lakenvelders, Blaarkoppen en Brandroden, vlak bij het centrale station, geven Arnhem een uniek stadsgezicht.

Wij beheren ook weiden in Immerloo, Hazegrietje, Klarendal, De Bakenhof en Park Lingezegen. In deze gebieden grazen onze zeldzame huisdierrassen het hele jaar door in de vrije natuur.

Onze ossen in de Arnhemse Uiterwaarden bijvoorbeeld zijn een prachtig voorbeeld van hoe natuurbeheer en de kleinschalige productie van lokaal en duurzaam voedsel kan samengaan. Door natuurlijke begrazing houden de dieren het natuurgebied open en zorgen zo voor een grotere diversiteit aan planten. De dieren lopen vrij rond en bezoekers die al fietsend of wandelend het gebied langs de rivier verkennen, kunnen ze dan ook veelvuldig tegenkomen. Zowel bezoekers als omwonenden omarmen de komst van de ossen, die door velen gezien worden als een kleurrijke aanwinst voor het landschap.


Wist je dat...

De tanden van konijnen altijd doorgroeien?
Wil je meer weten?
Het ene ei het andere niet is?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Duurzaam eten in 7 stappen

Duurzaam eten is goed voor het milieu én je gezondheid. Maar hoe begin je? De 3 belangrijkste stappen die je kunt zetten zijn: minder vlees en meer plantaardig eten, minder voedsel verspillen en niet meer eten dan je nodig hebt. Bekijk deze 7 tips  om duurzamer te eten.

Groene tips

Ontdek de natuur