026 702 90 00

Koeien in de stad

Buiten de stadsboerderijen is Natuurcentrum Arnhem op verschillende plaatsen zichtbaar in de stad. Iedereen kent wel onze koeien in park Sonsbeek, midden in de stad. Het beeld van de zwart-witte Lakenvelders, Blaarkoppen en Brandroden, vlak bij het centrale station, geven Arnhem een uniek stadsgezicht.

Wij beheren ook weiden in Immerloo, Hazegrietje, Klarendal, De Bakenhof en Park Lingezegen. In deze gebieden grazen onze zeldzame huisdierrassen het hele jaar door in de vrije natuur.

Onze ossen in de Arnhemse Uiterwaarden bijvoorbeeld zijn een prachtig voorbeeld van hoe natuurbeheer en de kleinschalige productie van lokaal en duurzaam voedsel kan samengaan. Door natuurlijke begrazing houden de dieren het natuurgebied open en zorgen zo voor een grotere diversiteit aan planten. De dieren lopen vrij rond en bezoekers die al fietsend of wandelend het gebied langs de rivier verkennen, kunnen ze dan ook veelvuldig tegenkomen. Zowel bezoekers als omwonenden omarmen de komst van de ossen, die door velen gezien worden als een kleurrijke aanwinst voor het landschap.


Wist je dat...

Een egel ’s nachts meerdere kilometers aflegt op zoek naar voedsel?
Wil je meer weten?
Als een gans uit het ei kruipt, hij het eerst bewegende ding dat hij ziet, aanneemt als zijn moeder?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Geef spullen die nog goed zijn (meubels, boeken, kleding) door

Bijvoorbeeld aan een kringloopwinkel of kijk eens op: Gratisaftehalen.nl, Ruilen.nl en Peerby.com

Groene tips

Ontdek de natuur