23 augustus 2017

De Korenmaat toneel van bijzondere kindervakantieweek

Samen bouwen aan een eigen zelfvoorzienend paradijs. Hoe cool is dat? Deze week staat onze stadsboerderij de Korenmaat in het teken van Zuid aan Zee; een bijzondere kindervakantieweek waar zo’n 50 kinderen bouwen aan toffe uitvindingen en kunstwerken voor in de toekomst.

De toekomst

Foto tunnel naar het jaar 2080

De tunnel naar het jaar 2080

In 2080 is de wereld een zooitje. De plastic soep is dikker dan ooit, de ijskappen zijn gesmolten en de dijken in Nederland gebroken. Aan de deelnemende kids de taak om de mensen uit de toekomst te redden! Ze gaan op zoek naar duurzame, kunstzinnige en slimme oplossingen voor het toekomstige leven op aarde. Alles maken ze zelf, van vrolijke volkslieden tot toffe theatershows en van werkende windmolens tot waanzinnige wateropvangsystemen.

 

 De kindervakantieweek wordt georganiseerd door Zuid aan Zee. Deze stichting wil kinderen tijdens hun zomervakantie een inspirerende en leerzame ervaring bieden, waarbij ze uitgedaagd worden op onderzoek uit te gaan en de regie te nemen over hun eigen leerproces. Zuid aan Zee vond in stadsboerderij de Korenmaat de ideale locatie voor haar activiteiten; een rijke, groene plek, vol ontdekkingsmogelijkheden en inspirerende energie.
Natuurcentrum Arnhem is erg blij met de samenwerking met Zuid aan Zee en hoopt op deze manier bij te kunnen dragen aan een inspirerend avontuur in de natuur!
Foto activiteit Zuid aan Zee