026 702 90 00

Insectentuin

Wil jij weten hoe jij je tuin insectenvriendelijk(er) kan maken? Kom dan zeker kijken in onze insecten-inspiratietuin op Stadsboerderij Presikhaaf. Zoals je vast wel weet gaat het niet goed goed met de insecten in ons land. En dat is alarmerend, want we hebben insecten hard nodig. Het is dan ook de hoogste tijd om in actie te komen. In onze inspiratietuin geven we je graag informatie en ideeën om van je eigen tuin een insectenparadijs te maken.

Waarom zijn insecten zo belangrijk?
Vliegende, krioelende en springende beestjes. Ze zien er soms akelig uit en we hebben er nogal eens last van. Te weinig staan we stil bij de hoofdrol die ze spelen in de kringloop van onze natuur. Wist je dat we voor ons eigen voedsel afhankelijk zijn van insecten? Fruit en andere vruchten groeien alleen als insecten zoals bijen, hommels of vlinders de bloemen van onze gewassen eerst bestuiven. Zonder hen hebben we dus geen vruchten meer. Daarnaast vormen ze niet alleen voedsel voor vogels, amfibieën en zoogdieren, maar breken ze ook organisch materiaal af, maken ze voedingsstoffen vrij en beschermen ze onze gewassen door plagen te voorkomen. Zo zijn ze dus ongelofelijk nuttig voor het leven van de mens. Sterker nog, we kunnen niet zonder.

Wat kan je zelf doen?
Met een paar (kleine) aanpassingen in jouw tuin kan jij al écht een verschil maken. Doe je mee? Met onze voorbeeldtuin vol tips en weetjes helpt Natuurcentrum Arnhem je graag een handje op weg. Ontdek, geniet en laat je inspireren!