026 702 90 00

Kindertuinen

In onze Kindertuinen op Stadsboerderij de Korenmaat geven we kinderen een seizoen lang les in moestuinieren. De ideale manier om ze kennis te laten maken met allerlei bloemen, groenten en fruitsoorten. Want wat is er nu fijner dan buiten zijn, met je handen in de aarde wroeten en je eigen geplante zaadjes uit te zien groeien en op te eten? 

Ieder kind krijgt onder begeleiding van onze tuinmedewerkers een eigen stukje grond. Vanaf april wordt er iedere dinsdagmiddag lesgegeven. Tijdens het tuinieren komen veel onderwerpen aan bod. Hoe zaai je groenten en bloemen, hoe kan je je tuintje onderhouden, wanneer kan je wat oogsten en wat kan je er eigenlijk allemaal voor lekkers van maken? Soms koken we ook op de tuin om samen te smullen van onze zelfbedachte recepten! Uiteindelijk gaan de kinderen vol inspiratie en natúúrlijk met de oogst uit hun tuintjes naar huis.

Extra activiteiten

Naast het tuinwerk zijn er gedurende het tuinseizoen ieder jaar extra activiteiten voor de tuinkinderen. Een bezoek aan de imker van de Korenmaat staat altijd op het programma. Meestal is er een kookworkshop, maken de kinderen zalfjes of gaan ze bloemschikken. Tijdens ons jaarlijkse oogstfeest hebben de kinderen en de ouders van de tuin ook een rol.

Voor wie?

De lessen zijn voor kinderen van groep 6 en 7.

Wanneer? 

Het tuinseizoen begint in april en eindigt in september. De lessen vinden plaats op dinsdag van 15.30 – 16.45 uur. In de zomervakantie is de tuin geopend op dinsdagochtend en zijn er altijd vrijwilligers om je te helpen. Het is de bedoeling dat je minimaal 2x in deze periode naar de tuin komt, want alles groeit door en er moet juist dan geoogst worden. Denk hier goed over na, voordat je besluit je aan te melden.

Opgeven

Wil je jouw zoon/dochter opgeven voor een kindertuintje? Kijk op onze activiteitenkalender voor de actuele informatie, kosten en het aanmeldformulier.