026 702 90 00

De Witte Watermolen

LET OP: de molen is tijdens de feestdagen gesloten van 25 december t/m 1 januari.

De Witte Watermolen staat op het terrein van Molenplaats Sonsbeek en is een van de oudste gebouwen van Arnhem. De molen maalt al koren sinds de 15e eeuw. Daarmee is Molenplaats Sonsbeek feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem. De bijzondere molen wordt aangedreven door het water van de Sint Jansbeek en produceert zo meel op 100% duurzame wijze.

Bezichtiging en activiteiten

Wil je de molenaars aan het werk zien bij het uitvoeren van het oude molenaarsambacht en de grote houten raderen en assen bewonderen? Kom dan gerust eens langs. Een van onze trotse molenaars geeft je graag uitleg of een uitgebreide rondleiding.
De molen is geopend op dinsdag en woensdag van 10:00 tot 16:00 uur en op zondag van 12:00 tot 16:00 uur. 

In de Molenschuur kun je terecht voor allerhande bak- en meelproducten zoals broodbakmix, cakemix en meel. Heerlijk om je eigen brood mee te bakken of verse pasta te maken. Wist je dat je het meel van de molen nu ook via onze webshop kan kopen? Bekijk onze webshop maar eens voor de mooiste molenproducten.

Ook professionele bakkerijen weten de weg naar De Witte Watermolen te vinden. Wij leveren ambachtelijk meel aan verschillende grote bakkers in Arnhem en omgeving, zoals Tom van Otterloo.

Meer weten? Mail naar molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl of bel 026-70 29 000 en we informeren je graag over de mogelijkheden.