026 702 90 00
5

februari

2018

10 april: Alle Arnhemse klassen EVEN D’R UIT!

Dinsdag 10 april is het weer Nationale Buitenlesdag, een initiatief van Jantje Beton en IVN. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Dat buiten zijn goed is voor kinderen is algemeen bekend. Beweging en buitenlucht stimuleren het concentratievermogen. Maar een buitenles biedt ook mogelijkheden voor de leerkracht om uitdagender les te geven. Lessen waar leerlingen zelf dingen uitzoeken, veel samenwerken en hun lichaam en zintuigen gebruiken tijdens het leren. Sta je te popelen om mee te doen, maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg.

Waar begin je mee?
Meld je aan op www.jantjebeton.nl en ontvang hun gratis bundel met buitenlesideeën om alvast inspiratie op te doen.

Wat ga je doen op dinsdag 10 april?
Natuurcentrum Arnhem gaat je helpen om op deze dag een uitdagende buitenles te doen aan de hand van de opdrachtkaarten van ons nieuwe project Even d’r uit! Korte buitenopdrachten in de vakgebieden rekenen, taal, techniek, filosofie en kunst die je met handige materialen makkelijk kunt uitvoeren. Wij kunnen die dag ook een complete buitenles verzorgen, in samenwerking met studenten van Helicon Velp. Over hoe we dit gaan doen en wat precies de mogelijkheden zijn, krijg je via de mail meer informatie. Dus houd je mailbox goed in de gaten de komende tijd!

Reserveer je 10 april alvast in je agenda? Of liever: reserveer je hele week ervoor! Want wat zou het super zijn als we van een buitenlesdag een buitenlesweek kunnen maken!