026 702 90 00
22

februari

2019

Meld je aan voor een kindertuintje


In april gaat onze Kindertuin weer open op stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid. Kinderen van 9, 10, of 11 jaar kunnen zich nog aanmelden voor een moestuintje. Wedden dat ze het superleuk vinden?

Want wat is er nu fijner dan buiten zijn, met je handen in de aarde wroeten en je eigen geplante zaadjes uit te zien groeien tot de mooiste bloemen en lekkerste groenten? Tuinieren is voor kinderen een enorm inspirerende bezigheid. Lekker zelf aan de slag, van alles en nog wat leren en dan óók nog vies mogen worden! Hartstikke leuk en leerzaam, maar ook nog eens super belangrijk.

Want als een kind ziet wat hij allemaal alleen kan, dan gebeurt er van alles waar we vooraf niet bij stil staan. Helemaal vanzelf, zonder er iets voor te hoeven doen. Je kind wordt enthousiast, krijgt meer zelfvertrouwen, kan zich beter concentreren, krijgt oog voor de natuur, wordt milieubewuster én gaat beter eten!

De lessen
Op dinsdagmiddagen komen we samen, kweken zaden op, planten en zaaien, verzorgen de planten en oogsten uiteindelijk de groenten of vruchten. De oogst neem je mee naar huis! Mooie bloemen om thuis in de vaas te zetten en groenten om lekkere gerechten mee te maken. Soms koken we ook op de tuin om samen te smullen van onze zelf bedachte recepten!

De eerste tuinles start op dinsdag 9 april van 15.30 – 16.45 uur. Vanaf 15.00 gaat de poort open en ben je welkom op de tuin. Natuurcentrum Arnhem zorgt voor zaden, planten en gereedschap. De kosten voor een tuin bedragen slechts € 40 voor een héél seizoen, te betalen bij de eerste les. En zijn je ouders in het bezit van een Gelrepas dan betaal je zelfs € 20.

De tuin is alleen tijdens de tuinlessen open op dinsdagmiddag. Tijdens vakanties is de tuin geopend, dus ook in de zomer. Als je goed voor je tuin wilt zorgen is het belangrijk dat je ook in de zomervakantie je tuin minimaal 2 x komt onderhouden. Als dat niet lukt kan je iemand anders vragen om voor je tuin te zorgen. Vrienden, familie of de buren. Alles groeit door, dus ook in de vakantie kan er flink geoogst worden.

Opgeven kan nog via info@natuurcentrumarnhem.nl. Wees er als de kippen bij, want er zijn maar 20 tuintjes beschikbaar. Vol is vol!

Wij hebben er heel veel zin in!


Ontdek de natuur