026 702 90 00
28

november

2022

Afvalestafette 2023: Doe mee met je school of klas!

Van maandag 13 t/m vrijdag 17 maart 2023 gaat de Afvalestafette weer door Arnhem! Voor het vijfde jaar op rij gaan vele honderden kinderen en volwassenen, scholen, en BSO’s de strijd aan met zwerfafval om onze stad schoner en daardoor prettiger te maken. Doen jullie dit keer ook mee? 

Je kunt met je eigen klas meedoen, maar ook per bouw of met de hele school. Wij komen op school met alle materialen. Leerlingen krijgen grijpers op maat en ringen met afvalzakken mee om het afvalrapen zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Nadat de schoolomgeving is bevrijd van zwerfafval, nemen wij al het zwerfafval direct mee! 

Om het onderwerp zwerfafval nader toe te lichten en goed uit te leggen waarom het zo belangrijk is om onze leefomgeving schoon te houden, geeft Natuurcentrum Arnhem in de periode voor de Afvalestafette gratis gastlessen op alle deelnemende scholen.
Samen bekijken we wat er gebeurt met afval dat in de natuur terecht komt en wat we kunnen doen om dit te veranderen.
Zo werken we samen aan het vergroten van de betrokkenheid van de kinderen bij hun omgeving. Voor een duurzame toekomst voor henzelf en de levende natuur om hen heen! 

Geef je op door een mail te sturen naar info@natuurcentrumarnhem.nl


Ontdek de natuur