026 702 90 00
19

maart

2018

Arnhemmers op de bres tegen zwerfafval

Deze week gaan ruim 1.200 Arnhemmers op meer dan 40 locaties zwerfafval opruimen tijdens de Afvalestafette. Het startschot werd vandaag gegeven op OBS DaVinci Arnhem waar leerlingen, samen met wethouder Ine van Burgsteden, de eerste kuub zwerfafval verzamelden.  

Na het startschot gingen de leerlingen van OBS Da Vinci bloedfanatiek aan de slag met afvalzak en grijpstok. Naast veel plastic, papier, flesjes en blikjes werden ook hele bijzondere vondsten gedaan; vieze luiers, stinksokken en zelfs een complete fietstas met inhoud.

Wethouder Ine van Burgsteden raapte enthousiast mee: “Het begint met bewustwording: kinderen laten inzien wat het effect is als je iets in de natuur gooit. Een schone omgeving nodigt uit tot schoonhouden. En daarom vind ik de Afvalestafette een heel mooi en belangrijk initiatief.”

In navolging van OBS Da Vinci zullen tientallen Arnhemse scholen, bso’s (buitenschoolse opvang), KinderWijkTeams, bedrijven en bewonersgroepen zich deze week inzetten voor onze stad. En dat is belangrijk, want in een schone stad voelen mensen zich veiliger, prettiger en gezonder. Het zwerfafval dat tijdens de verschillende acties verzameld wordt, zal door Natuurcentrum Arnhem worden afgevoerd naar onze stadsboerderij de Korenmaat.

Volg het nieuws via #afvalestafette

Dagelijks doen we verslag  van de verschillende opruimacties op onze website en Facebookpagina www.facebook.com/natuurcentrumarnhem onder de hashtag #afvalestafette. Een fotoverslag van de week vind je ook op deze website www.natuurcentrumarnhem.nl/afvalestafette. Op vrijdag 23 maart meten wij het zwerfafval dat gedurende de hele week is verzameld en maken we de eindstand bekend.

Ook meedoen?

Heel graag! Sluit je aan door je actie aan te melden via info@natuurcentrumarnhem.nl. Natuurcentrum Arnhem kan je actie mogelijk ondersteunen met materiaal. Denk daarbij aan grijpers, afvalzakken en handschoenen. We kijken graag naar de mogelijkheden.

De afvalestafette is een samenwerking van Natuurcentrum Arnhem, KinderWijkTeams en gemeente Arnhem