026 702 90 00
10

november

2021

Boomfeestdag: 300 Arnhemse scholieren aan de slag voor een groenere stad.

Vandaag 10 november werd op vier plekken in de stad Boomfeestdag gevierd. De dag werd georganiseerd door Natuurcentrum Arnhem en Gemeente Arnhem, i.s.m. Urgenda. Dat bomen behouden en planten een belangrijk onderdeel is van het behalen van klimaatdoelen, werd deze week bevestigd door leiders uit de hele wereld in Glasgow.

 In Schaarsbergen gaven Wethouder Cathelijne Bouwkamp en gedeputeerde Peter Drenth, samen met ruim 160 leerlingen van basisschool de Sterrenkring, het startsein met het planten van de eerste van ruim 100.000 bomen en struiken in Gelderland. Hier werden jonge boompjes en struiken verzameld op plekken waar ze niet goed kunnen uitgroeien en naar plekken gebracht waar ze volwassen kunnen worden. Het verplanten van zaailingen is een campagne van Meer Bomen Nu van stichting Urgenda, om op een eenvoudige en toch innovatieve manier bij te dragen aan het vergroenen van Nederland.

Naast de actie in Schaarbergen werden er op drie andere locaties in de stad bomen en struiken aangeplant. In totaal deden 300 basisschoolleerlingen aan de actie mee. 

Voorafgaand aan de Boomfeestdag kregen de leerlingen les van Natuurcentrum Arnhem. Waarom zijn bomen eigenlijk zo belangrijk voor de stad? Hoe dragen zij bij aan klimaatbestendigheid en biodiversiteit? En wat kunnen we zelf doen voor een gezonde stad? Door middel van natuureducatie wil de stichting kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bijbrengen en ze inspireren zelf een ‘boompje’ bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Scholen die dit jaar meededen zijn: Ommezwaai, Dr. Bos, Gazelle, Ommelander, De Sterrenkring.


Ontdek de natuur