026 702 90 00
22

maart

2021

Buurtmoestuin als groene oase in de wijk

Bij Buurtmoestuin De Oosthof in Presikhaaf zijn ze helemaal klaar voor de lente.  In de eetbare natuurtuin staan beleven, ontmoeten en vooral genieten met de buurt centraal. Vrijwilligers van de tuin namen deze week een zadenpakket in ontvangst van Natuurcentrum Arnhem om de start van een nieuw tuinseizoen in te luiden.

Natuurcentrum Arnhem begeleidt en ondersteunt groene initiatieven in de stad en in de wijk. Scholen, bso’s en buurtverenigingen die (willen) moestuinieren krijgen kosteloos advies over de organisatie en de inrichting van de tuin. Ook wordt er een tuinkalender gemaakt en worden zaden- en plantenpakketten beschikbaar gesteld.

Bij Buurttuin De Oosthof maken ze hier dankbaar gebruik van. Vrijwilliger Reinda Mellema vertelt: “voor mij is deze plek een groene oase. Mensen kunnen komen proeven en leren over de groenten, granen, vruchten, bloemen en gezond eten. En het brengt buurtbewoners met verschillende achtergronden op een ontspannen manier samen. Dit gebeurt alleen jammer genoeg nog te incidenteel. Natuurcentrum Arnhem is hierbij voor ons een belangrijke spil. Zij helpt ons ook om onze relatie met de buurt te versterken en meer vrijwilligers aan te trekken”.

Geert Koning van Natuurcentrum Arnhem vult aan: “wij zetten in op het verbinden van bewoners rondom groene initiatieven en lokaal voedsel. Denk bijvoorbeeld aan leerlingen van de nabijgelegen school die een kookworkshop of een excursie krijgen op deze moestuin. Vanuit ons netwerk met scholen, verenigingen en bso’s brengen we initiatieven samen, zodat meer mensen van deze prachtige buurttuin kunnen genieten en er actief willen worden”.

Heb jij een idee rondom moestuinieren of eetbaar groen in jouw buurt? Neem contact op met Natuurcentrum Arnhem via geert.koning@natuurcentrumarnhem.nl.  Wil je ook vrijwilliger worden op Buurttuin Oosthof, neem dan contact op via groengroep@deoosthof.com


Ontdek de natuur