026 702 90 00
1

juli

2022

De Arnhemse Veluwe als Klaslokaal

Deskundigen zijn het er over eens: er is veel mis met de natuur op de Veluwe. In het project ‘Rewilding de Veluwe’ werkt ARK Natuurontwikkeling samen met vele partners aan het weer ruimte geven aan natuur, zodat zij haar grote herstelkracht kan laten zien. Om ook de omgeving kennis te laten maken met dit nieuwe, wilde verhaal over natuur, neemt Natuurcentrum Arnhem nu basisscholen mee de Koningsheide bij Arnhem op met een bijzondere serie buitenlessen.

In de veldwerklessen ‘Veluwe Volgers’ van Natuurcentrum Arnhem mogen leerlingen van groep 7 en 8 uit Arnhem en omgeving op de Koningsheide midden in de natuur aan de slag. Welke dieren zijn er op de Veluwe te vinden en hoe kan dit er in de toekomst uitzien? Kruip eens in de huid van een wild zwijn of verplaats je in een bodemdiertje. Aan de hand van deze en andere kennisvragen en doe-opdrachten ontdekken de kinderen van alles over de ontstaansgeschiedenis van de Veluwse natuur, over de relatie tussen planten en dieren en het belang van aaneengesloten natuurgebieden. De lessen laten zien hoe bijzonder de natuur in “onze voortuin” eigenlijk is en wat daar allemaal verandert.

Samen werken aan betere en mooiere natuur

In het kader van het project ‘Rewilding de Veluwe’ wordt er de komende jaren met allerlei betrokkenen gewerkt aan een robuuste toekomst van de Veluwse natuur. Natuureducatie is daartoe een belangrijk middel. Jorik van der Hoeven van Natuurcentrum Arnhem vertelt: “In deze serie buitenlessen, die we samen met ARK Natuurontwikkeling hebben ontwikkeld, geven we kinderen een onvergetelijke ervaring in de natuur mee. Zij ontdekken tijdens de opdrachten hoe planten en dieren met elkaar en het landschap verbonden zijn. Hierdoor kijken de kinderen voor altijd anders naar de natuur om hen heen en zullen ze er op latere leeftijd ook respectvoller mee omgaan”. 

Meer weten over ‘Rewilding de Veluwe’? Kijk dan op https://www.ark.eu/gebieden/veluwe

 

 


Ontdek de natuur