026 702 90 00
3

juli

2024

Dit was de BioBlitz Heemtuin Presikhaaf 2024

Van 24 tot 30 juni stond Heemtuin Presikhaaf in het teken van een spannende BioBlitz! Dit evenement draaide om het verkennen van de biodiversiteit, waarbij bezoekers van alle leeftijden en achtergronden samenkwamen om binnen een week zoveel mogelijk verschillende planten, vogels, schimmels, insecten en zoogdieren te identificeren. We vertellen graag hoe het is gegaan en welke bijzondere vondsten we gedaan hebben!

In de afgelopen week hebben we met trots 606 waarnemingen gedaan, waarbij 345 verschillende soorten zijn geïdentificeerd door maar liefst 25 enthousiaste waarnemers! Tijdens deze week zijn er enkele hoogtepunten te melden.

Op donderdagochtend stond Yuverta mbo Velp klaar om ons te helpen en zij hebben een prachtige ligusterpijlstaart waargenomen. Vervolgens heeft Studievereniging LaarX van Hogeschool Van Hall Larenstein op vrijdag de beek in de heemtuin geïnventariseerd. Daarbij ontdekten zij vele bijzondere soorten, waaronder de zeer zeldzame medicinale bloedzuiger, die maar zelden in Nederland voorkomt. Een indrukwekkende vondst!

Hoewel we ons doel van 500 soorten niet hebben gehaald, is de heemtuin toch een stukje rijker geworden. We hebben allerlei nieuwe soorten ontdekt en meer mensen hebben kennisgemaakt met Heemtuin Presikhaaf.

We willen iedereen die heeft bijgedragen aan de BioBlitz ontzettend bedanken. Benieuwd naar welke soorten er allemaal nog meer gevonden zijn? Ontdek het via deze link: BioBlitz Heemtuin Presikhaaf 2024.


Ontdek de natuur