026 702 90 00
29

juli

2018

Elektrokar in groen(er) jasje

Je hebt ze vast wel eens zien rijden in de stad. Onze electrokarretjes. Jaarlijks vervoeren we er honderden leskisten mee naar basisscholen in Arnhem. Schoon en efficiënt. Maar we zouden onszelf niet zijn, als we daar niet nog een groen schepje bovenop zouden doen. Want duurzaam is nooit af ofwel het kan altijd beter. En daarom hebben we ze nu uitgerust met zonnepanelen en een heus windmolentje. Hiermee zijn we op locatie altijd van 100% duurzame energie voorzien.

Eugenie Walraven, Adviseur Educatie van Natuurcentrum Arnhem:  “Het is fijn dat we nu overal onze eigen groene stroom kunnen opwekken. Naast de praktische kant hopen we met deze toevoegingen ook stadsgenoten te inspireren door te laten zien dat ‘groen doen’ heel interessant en zeker niet ingewikkeld hoeft te zijn.”

Het elektrische systeem dat verbonden is met de windmolen en zonnepanelen werd uitgevoerd door Roel Beumer van Volta Energy. Financiering is mede mogelijk gemaakt door CAN, Energy Made in Arnhem en Akzo Nobel.

Arnhem AAN
Heb je zelf ideeën op het gebied van duurzame energie voor jouw straat, buurt of wijk en wil je deze graag een stap verder brengen? Neem dan zeker contact op met de AANjagers van Arnhem AAN. De AANjagers is een team van Arnhemmers dat wijk- en buurtinitiatieven helpt energieprojecten op wijkniveau te realiseren. Ze kunnen o.a. bijstaan met onderzoek, advies, coaching, begeleiding en organisatie van activiteiten. Daarnaast is vergoeding van kosten mogelijk. De kosten worden direct vergoed uit het AANjaagfonds. Kijk voor meer informatie op www.arnhemaan.nl 


Ontdek de natuur