026 702 90 00
10

juni

2021

Feest in Heemtuin Presikhaaf!

Dit jaar bestaat Heemtuin Presikhaaf 40 jaar. En op woensdag 9 juni was het precies 40 jaar geleden dat de heemtuin werd geopend.

Met diverse genodigden (oudgedienden, collega’s, vrienden van de tuin) werd dit jubileum gevierd. Het feest werd geopend in het sfeervolle centrum van de tuin, waar onlangs een prachtige, houten bank en picknicktafel is geplaatst. Na een hapje en een drankje gingen de gasten onder leiding van onze beheerder de verschillende landschappen in de tuin bekijken.

De verhalen van de tuin

Tijdens de rondleiding door de heemtuin werd er niet alleen veel kennis gedeeld, ook werden er mooie herinneringen opgehaald. Herinneringen over de oprichting en over de mensen die zo hard werkten om de tuin te realiseren en te beheren. Heemtuin Presikhaaf is dus niet alleen een bijzonder stukje natuur, met bijzondere plantensoorten, maar ook een plek vol verhalen!

De komende tijd zijn deze verhalen te zien en te lezen in de tuin. Tijdens een wandeling door de verschillende landschappen, wandel je ook van vroeger naar nu…

Gratis activiteiten

Ter eren van het 40-jarig jubileum zijn er deze zomer veel leuke activiteiten in de heemtuin die je gratis kan bezoeken. Bekijk de activiteiten HIER en geef je op!

Foto reportage


Ontdek de natuur