026 702 90 00
15

september

2020

Groene Voetstappen voor het klimaat

De Groene Voetstappen Week is een landelijke bewustwordingsactie van Klimaatverbond waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Gedurende één schoolweek komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstappen-stickers. Tijdens de actieweek besteden de leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid met behulp van het aangeboden lesmateriaal. Bovendien kunnen er Gouden Voetstappen verdiend worden door iets extra’s te doen voor het milieu.

De Groene Voetstappen Week wordt dit jaar gehouden van 21 t/m 25 september.

Doen jullie dit jaar ook weer mee?

Door mee te doen aan de Klimaatverbond Groene Voetstappen Week leren kinderen spelenderwijs hoe zij een positieve impact op het klimaat kunnen hebben door het maken van simpele (klimaat)keuzes. Zo besparen de kinderen én hun ouders enorm veel CO2-uitstoot als ze bijvoorbeeld lopend of met de fiets naar school toe komen.

Hoe werkt Groene Voetstappen?

Tijdens de week krijgt elke klas een digitaal scorebord. Hierop kan iedere dag worden ingevuld welke “groene voetstappen” de kinderen hebben gezet om naar school te komen. Des te meer kinderen dit doen, des te meer groene voetstappen je met je klas en school verzamelt.

Extra groene voetstappen kunnen worden verdiend als de ouders van kinderen ook de auto laten staan en ze lopend, fietsend of met de trein naar hun werk gaan. Bovendien zijn er zelfs ‘gouden voetstappen’ te verdienen als je zelf een klimaatactie bedenkt en uitvoert of aan een klimaatactie meedoet.

Scholen (of klassen) die niet graag digitaal werken of daarvoor niet de middelen hebben, kunnen meedoen door boekjes bij ons te bestellen. Dat kan zolang de voorraad strekt. Kijk voor meer info op www.groenevoetstappen.nl

Aanmelden

Je kunt je als school of klas aanmelden via www.groenevoetstappen.nl/aanmelden.


Ontdek de natuur