026 702 90 00
29

maart

2022

Help de natuur met een Arnhems biodiversiteitspakket

Wil jij de natuur in jouw buurt een handje helpen? Dat kan nu heel makkelijk met de aanschaf van een Arnhems biodiversiteitspakket. Het biodiversiteitspakket is voor tien euro te koop in onze winkel in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en in onze boerderijwinkels op Stadsboerderij Presikhaaf en Stadsboerderij de Korenmaat. Kijk voor de actuele openingstijden van de boerderijwinkels HIER.

Biodiversiteitspakket
Het biodiversiteitspakket bestaat uit een vogelnestkast met daarin een zakje biologisch bloemzaad, een handige vogelzoekkaart en praktische tips om je tuin of buurt te vergroenen. Met de nestkast help je vogels als mezen en mussen aan geschikte nestgelegenheid. Deze vogelsoorten zijn ook nog eens heel goede natuurlijke bestrijders van de eikenprocessierups. Bijen en andere insecten hebben moeite om aan voldoende voedsel te komen. Van de bloemen van deze biologische zaadjes kunnen ze heerlijk smullen.

 

Initiatiefnemers
Het biodiversiteitspakket is een initiatief van Gemeente Arnhem, Netwerk Groen Arnhem en Natuurcentrum Arnhem. De vogelhuisjes zijn gemaakt van Arnhems resthout in de sociale werkplaatsen van SIZA, Stichting RecaP en Elver Het Pleijwerk. De zakjes bloemzaad komen van Zaai een zaadje van De Stadskeuken. Zo brengen we samen de groene stad tot leven!

 


Ontdek de natuur