026 702 90 00
22

mei

2023

Hemelvaart op de Belvédèretoren…

De zon op zien komen vanaf De Belvédère. Dat lukt niet altijd, maar met Hemelvaart dit jaar lukte het wel!

Onze torengidsen organiseerden een dauwtrapwandeling vanaf bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek naar de Belvédère toren.

Een kort verslag van onze gidsen:

“Met de gidsen erbij gingen we met 16 mensen op pad. Perfect weer en een perfecte timing. Om exact 5:10 uur vertrokken vanaf Molenplaats Sonsbeek. Langs de IJskelder naar de toren gelopen via de lange stenen trap. Toen we boven stonden, wachtten we enkele minuten en toen kwam een klein sikkeltje van de zon boven de bomen uit, ongeveer in de richting van Hoogte 80. Altijd weer bijzonder hoe snel de hele zon dan boven de horizon uitkomt. En eigenlijk zeker als je bedenkt dat niet de zon opkomt, maar dat wijzelf met een snelheid van ca. 1200 km per uur langs de zon schuiven. Mooi om mee te maken, ook door de verstilde sfeer waarin iedereen wordt meegenomen. Daar heb je als gids weinig aan toe te voegen”.

De Belvédère toren is elke laatste zondag van de maand te bezichtigen met een gids (tussen 13:30-16:00 uur). Vanaf juni zijn De Belvédère en de historische IJskelder weer elke zondag open.

 


Ontdek de natuur