026 702 90 00
1

oktober

2019

Herfstwandeling met o.a. paddenstoelen zoeken

Paddenstoelen, herfstkleuren en de eerste vallende bladeren, kortom de natuur is zich aan het voorbereiden op de winter!

Sterft de natuur een beetje af in de herfst? Enerzijds wel, maar anderzijds vinden er allerlei belangrijke processen in de natuur plaats die juist gericht zijn op leven en overleven. Ga mee met deze herfstwandeling in Heemtuin Presikhaaf en we gaan op zoek naar allerlei voorbeelden.
Zwammen, paddenstoelen en schimmels vormen een belangrijk onderdeel van deze IVN-wandeling. Of je ze ziet, kan mee- of tegenvallen, maar er zijn altijd rottingsprocessen te zien in deze tijd van het jaar. Zwammen doen daar aan mee. Het aantal paddenstoelen en zwammen dat we te zien krijgen, is afhankelijk van de periode ervóór. Is het warm en vochtig geweest, dan kunnen we veel te zien krijgen. Bij koude en droogte komt er niet zoveel tot ontwikkeling, maar altijd vinden we íets. In ieder geval zal de kringloop in de natuur op deze wandeling duidelijk zichtbaar zijn.

Kom 6 oktober om 14.00 uur naar Heemtuin Presikhaaf aan de Ruitenberglaan 4, Arnhem. Deze wandeling is ook geschikt voor kinderen en gezinnen. Aanmelden hoeft niet en de wandeling is kosteloos. Dit is tevens de laatste wandeling van dit jaar.

Benieuwd naar andere activiteiten van IVN natuureducatie Arnhem, kijk dan op ivn.nl/afdeling/arnhem. Er is het hele jaar wat te doen!


Ontdek de natuur