026 702 90 00
14

april

2021

Hergebruik textiel!

Wist jij dat voor het maken van een spijkerbroek 8000 liter water nodig is? Dat is meer water dan dat je nodig hebt voor 2 maanden douchen!

Niet zo duurzaam dus en dat geldt helaas voor de hele textielindustrie. De textielindustrie is erg vervuilend, om precies te zijn de meest vervuilende industrie na de olie-industrie. Textiel wordt bovendien nog maar nauwelijks gerecycled: nog geen 5% van de kleding in winkels is afkomstig van gerecyclede stof.

Zonde toch? Want stofjes recyclen of hergebruiken is helemaal niet moeilijk! Dat bewijzen de vrijwilligers van de boerderijwinkel bij Stadsboerderij de Korenmaat. Zij hebben namelijk tijdens de sluiting van de winkel niet stil gezeten en hebben hele hippe boodschappentasjes gemaakt van tweedehands textiel. Van stof van kussens, tot “afval” uit etalages van winkels. De stoffen zijn verzameld, schoon gemaakt en hebben nu een mooie nieuwe bestemming: jouw boodschappentas! En in allerlei soorten en maten; van romantische bloemen, tot moderne designs.

Vanaf ‘de week van de tweedehands textiel’  (20 april) liggen de zelfgemaakte boodschappentasjes in onze winkels. De boerderijwinkels zijn weer dagelijks geopend van 11:00 – 13:00 uur (op maandag en zondag gesloten).

En als je jouw hippe tas de volgende keer weer meeneemt hoeven wij jou geen wegwerptasje te geven. Super duurzaam dus doe je mee?

 

 

 


Ontdek de natuur