026 702 90 00
15

september

2020

Interessante subsidies voor scholen

September subsidiemaand! Wil je als school gaan moestuinieren maar heb je geld nodig voor materiaal of wil je een gastles daarover op school? Of misschien een kookworkshop? Is jullie schoolplein in de zomer te warm en wil de school graag hittestress verminderen? Of leeft de wens om een watertappunt aan te leggen? Scholen kunnen deze maand aanspraak maken op diverse subsidiemogelijkheden. Onze adviseur groene schoolpleinen vertelt je er graag alles over.

Subsidie ‘Lekker naar buiten

De subsidie ‘Lekker naar Buiten’ vanuit het landelijke programma ‘Jong Leren Eten’ is alleen deze maand (september) aan te vragen: €500 per klas en max. €2000 per school. De wijze van aanvraag is heel makkelijk: je geeft nu je interesse aan, medio oktober hoef je pas door te geven wat je wilt gaan doen. Onze adviseur groene schoolpleinen stuurt je graag meer informatie; mail of bel hem via Geert.Koning@Natuurcentrumarnhem.nl, 06- 4070 8138!

Subsidie Watertappunt

Tevens is er subsidie als je een kraanwaterpunt op school (binnen of buiten) wilt aanleggen. In het kader van gezonde leefstijl wordt gestimuleerd dat kinderen meer water drinken in plaats van zoete frisdranken. Met een max. van € 2000 wordt 75% van de kosten bijgedragen. Deze subsidie is aan te vragen vanaf 23 september tot uiterlijk 14 oktober; kijk op Subsidie Watertappunt voor meer informatie. Zet de datum in je agenda!

Subsidie Moestuinieren

Ook voor moestuinieren heeft de gemeente een subsidie, namelijk ‘Eetbare stad’. Die is niet aan een datum gebonden, maar het geld kan op een gegeven moment wel op zijn. Kijk voor meer info op Subsidie Eetbare stad en Verminderen Hittestress.

Subsidie schoolplein

Is je schoolplein in de zomer veel te warm? Ook daar helpen de gemeente en Natuurcentrum Arnhem om hittestress te verminderen. Kijk op Subsidie Eetbare stad en Verminderen Hittestress.

Natuurcentrum Arnhem helpt je graag om de subsidies aan te vragen! Mail of bel gerust naar Geert.Koning@natuurcentrumarnhem.nl, 06- 4070 8138!

 


Ontdek de natuur