026 702 90 00
2

april

2019

IVN opent seizoen in Heemtuin Presikhaaf

April: tijd voor de lente. Natuurgidsen van IVN natuur-educatie Arnhem hebben op 14 april in de heemtuin van Presikhaaf de lentekriebels. Ze staan om 14.00 uur te trappelen van ongeduld om iedereen al het moois van de tuin te laten zien. Dieren krijgen die kriebels ook! Denk aan de voortplantingskriebels bij de vogels. Bij dat voorjaarsgedrag hoort het enthousiaste zingen van de vogelmannetjes, waarmee ze hun woongebied afbakenen. En…. een vrouwtje proberen te versieren, als ze die nog niet hebben. Van dat gefluit en gekwetter kunnen deelnemers aan de wandeling hopelijk ook weer genieten op deze eerste zondagse heemtuinwandeling van dit seizoen.
De natuurgidsen letten ook op de planten. Veel laten zich al zien en er bloeit al van alles. Onder de bloeiers zijn veel bol- en knolgewassen. Of planten met wortelstokken. Deze planten teren op het voedsel dat in het vorige seizoen al is opgeslagen en daar profiteren ze nu van. Veel ervan staan bekend als de zgn. stinzenplanten, die komen vaak voor op oude landgoederen (Stinzen in het Fries). De eerste insecten dienen zich ook al aan, zeker als de zon een beetje schijnen wil en een aangename temperatuur ontwikkelt.
De heemtuingidsen staan om 14.00 uur aan de Ruitenberglaan 4 klaar om je te laten genieten van alles wat het prille voorjaar te bieden heeft. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is gratis.