026 702 90 00
10

februari

2023

Lappendekens voor én door Arnhemmers

Nu de verwarming, vanwege de hoge energieprijzen, wat lager staat is een dekentje op de bank erg lekker. Arnhem Aan bedacht een leuke actie om dekentjes te maken van lapjes wol voor Arnhemmers die wel wat extra warmte kunnen gebruiken. Stadsgenoten worden opgeroepen om aan de actie mee te doen en zelf lapjes wol te breien. De lapjes worden vervolgens op verschillende plekken in de stad ingezameld, waaronder onze boerderijwinkel op Stadsboederij de Korenmaat.

Afgelopen weken werd er door de hele stad fanatiek gebreid door vrijwilligers. De lapjesdekens werden vervolgens in elkaar gezet in samenwerking met 2Switch en mode-atelier Hul le kus. Vandaag op Warme Truiendag werden de eerste lapjesdekens uitgereikt op Stadsboerderij de Korenmaat.

Wil jij graag iets doen voor mensen die wel een beetje extra warmte kunnen gebruiken? Brei mee! De actie loopt nog tot eind februari.

Zo werkt het

Brei of haak van je restjes wol een lapje van 10 bij 10 of 20 bij 20 cm. Je hoeft niet per se wol te gebruiken voor je brei- of haakwerk, het mag bijvoorbeeld ook van katoen zijn. De lapjes kunnen onder andere ingeleverd worden in de boerderijwinkel op Stadsboerderij de Korenmaat. Meer weten? Kijk dan op de website van Arnhem Aan. 


Ontdek de natuur