026 702 90 00
5

juni

2023

Leren in de natuur: Veluwe Volgers weer van start!

In het project ‘Rewilding de Veluwe’ werkt ARK Natuurontwikkeling samen met vele partners aan het weer ruimte geven aan natuur, zodat zij haar grote herstelkracht kan laten zien. Om ook de omgeving hiermee kennis te laten maken neemt Natuurcentrum Arnhem inmiddels al voor het derde jaar met groot succes basisscholen mee de Koningsheide in Arnhem op. In de veldwerklessen ‘Veluwe Volgers’  mogen leerlingen van groep 7 en 8 uit Arnhem en omgeving midden in de natuur aan de slag. Welke dieren zijn er op de Veluwe te vinden en hoe kan dit er in de toekomst uitzien? Kruip eens in de huid van een wild zwijn of verplaats je in een bodemdiertje!

Dit najaar wordt ons veldlesprogramma uitgebreid en organiseren we, samen met Ark en Stichting Renkums Beekdal, ook buitenlessen voor schoolklassen uit Renkum. We zijn te gast bij Natuurmonumenten op het prachtige Reijerscamp.

Jorik van der Hoeven van Natuurcentrum Arnhem vertelt: “In deze serie buitenlessen, die we samen met ARK Natuurontwikkeling hebben ontwikkeld, geven we kinderen een onvergetelijke ervaring in de natuur mee. Zij ontdekken tijdens de opdrachten hoe planten en dieren met elkaar en het landschap verbonden zijn. Hierdoor kijken de kinderen voor altijd anders naar de natuur om hen heen en zullen ze er op latere leeftijd ook respectvoller mee omgaan”. 

Meer weten over ‘Rewilding de Veluwe’? Kijk hier! 

 

Mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.


Ontdek de natuur