026 702 90 00
12

februari

2021

Meer natuur in je buurt

 

Wist je dat  vier van de vijf Nederlanders het belangrijk vinden om de biodiversiteit (soortenrijkdom) in zijn of haar omgeving te beschermen? Bijna 75 procent weet echter niet hoe ze hieraan bij kunnen dragen.

 

Daar is nu het Arnhemse biodiversiteitspakket voor, bestaande uit een super voordelig, eerlijk en duurzaam vogelhuisje met allerlei extra’s. Het voorjaar is een goede tijd om een vogelkastje op te hangen. Met de vogelzoekkaart kun je vervolgens precies zien welke vogels er bij jou in de buurt voorkomen. En het biologische bloemmengel is speciaal geselecteerd om de wilde bijen een handje te helpen. Met de tips in de brochure loopt er binnenkort misschien ook zomaar een egeltje bij jou door de tuin. Met dit cadeaupakket help je dus veel dieren én de ontvanger zal hiermee nog meer genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Bovendien steun je de aanleg van bijenveldjes in Arnhem en is het vogelhuisjes lokaal geproduceerd in sociale werkplaatsen met echt #ArnhemsStadshout.

Koop het pakket NU in één van onze boerderijwinkels: bij stadsboerderij Presikhaaf of bij stadsboerderij de Korenmaat.

Biodiversiteitspakket klein: €10

  • Vogelhuisje. Vierkant: van Arnhems Stadshout 32mm vliegopening (voor bijvoorbeeld de koolmees, die dol is op de eikenprocessierups). Of driehoekig: 28mm vliegopening (voor kleine mezen als de pimpelmees). Door: Mooi Werk Siza, Stichting RecaP, Elver Het Pleijwerk
  • Bloemzaadzakje met wild bijenbloemmengsel, De Stadskeuken
  • Zoekkaart Vogels, IVN
  • Brochure ‘Help Egel en zijn Vriendjes’

Biodiversiteitspakket groot: €17

  • Alles wat er in het Biodiversiteitspakket Klein zit, en:
  • Het boek ‘Geluksklavers – Natuurgeluk in de Nieuwbouw’ van de Arnhemse auteur Elvira Werkman

Ontdek de natuur