026 702 90 00
18

september

2019

Moestuinbegeleiding

Een schoolmoestuin is niet alleen leuk, maar ook reuze leerzaam. Kinderen leren er samenwerken, ontdekken allerlei levensvormen en ontwikkelen tal van vaardigheden zoals plannen, rekenen en taal. Op bijna 20 Arnhemse basisschool is vanaf maart fanatiek gezaaid, geplant en geoogst. En ook na de zomer gaat op veel scholen het schoolmoestuinieren gewoon door. Gewassen als boerenkool, prei, wortels en kruiden sieren de tuinen. Niet alleen de beplanting, maar ook de kinderen groeien zichtbaar. Zaken die ze anders uit een boekje zouden leren, komen inzichtelijk en ervaringsgericht aan bod. 

Zo vertelt een leerkracht van de Jozef Sartoschool ons:

“Mijn leerlingen hebben geleerd waarom je moet bemesten en waarom je niet twee keer aardappels op dezelfde plaats moet zetten. Een belangrijk onderdeel is natuurlijk ook het onderhouden van de tuin. Waar onkruid staat, groeien de gewenste planten minder goed of helemaal niet. Ik ontving ook veel positieve reacties van ouders over het enthousiasme van hun kind. De nieuwe kinderen van groep 6 kijken er nu al naar uit dat ze volgend jaar in maart ook in onze tuin mogen werken!”

Ondersteuning bij moestuinieren

Kind heeft groenten geoogstNatuurcentrum Arnhem begeleidt en ondersteunt scholen die moestuinieren. We leveren bijvoorbeeld (gratis) zaden en plantgoed, maken een teeltplan met zaaikalender en geven advies. Heeft jouw school een moestuin? Dan neemt onze adviseur Groene Schoolpleinen Geert Koning binnenkort contact op om de wensen voor aankomend jaar te bespreken. Denkt jouw school na over de mogelijke aanleg van een moestuin en kunnen jullie advies gebruiken over de aanpak, organisatie, uitvoering en mogelijkheden voor financiering? Neem dan gerust contact op met Geert.Koning@natuurcentrumarnhem.nl of via 026- 702 90 16.


Ontdek de natuur