026 702 90 00
17

januari

2023

Molenplaats Sonsbeek voorlopig gesloten

Molenplaats Sonsbeek is voorlopig gesloten voor publiek, vanwege een reorganisatie. Natuurcentrum Arnhem (beheerder) en restaurant A Beautiful Mess (gevestigd in het pand) besloten eind vorig jaar in goed gezamenlijk overleg hun samenwerking te beëindigen. De ambities van beide organisatie bleken lastig op één locatie te verenigen. Natuurcentrum Arnhem bereidt zich momenteel voor op een heropening en wil met Molenplaats Sonsbeek een frisse nieuwe start maken.  

Monique Verstraten, directeur van Natuurcentrum Arnhem: “We hebben in onze samenwerking met A Beautiful Mess willen laten zien dat Molenplaats Sonsbeek een plek is voor álle Arnhemmers. Een plek waar mensen van verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en waar eten verbroedert. We zijn blij dat we dat gevoel gezamenlijk hebben kunnen overbrengen. We zijn echter ook tot de conclusie gekomen dat we in de eerste plaats een bezoekerscentrum willen zijn. Molenplaats Sonsbeek is Arnhems groene VVV, waar bezoekers terecht kunnen voor vragen, groeninspiratie en activiteiten en waar vrijwilligers altijd welkom zijn. Dáár ligt onze hoofdfunctie. Om deze volledig tot zijn recht te laten komen is het belangrijk dat de horeca daaraan ondersteunend en ondergeschikt blijft. De komende tijd gebruiken we om goed te kijken wat hiervoor nodig is en om het pand een flinke opfrisbeurt te geven. We hopen onze deuren natuurlijk weer zo snel mogelijk te kunnen openen, want wat voor ons voorop staat is onze bezoekers een optimale beleving te bieden van de prachtige natuur en het cultureel erfgoed dat Arnhem rijk is.”  

Ondanks de dichte deuren gaan veel activiteiten gewoon door. De zalen van Molenplaats Sonsbeek kunnen gewoon worden afgehuurd voor besloten bijeenkomsten en ook gidswandelingen kunnen nog steeds geboekt worden. Monumenten als de Belvédère en De Witte Watermolen zijn volgens reguliere openingstijden te bezichtigen. Wandelroutes zijn hier beschikbaar. 


Ontdek de natuur