026 702 90 00
15

september

2020

Nationale Kraanwaterdag 23 september

Voor veel kinderen is kraanwater vanzelfsprekend. Maar waarom is kraanwater zo’n gezonde en duurzame dorstlesser? Hoe wordt kraanwater gemaakt? En welke weg legt kraanwater af voordat het uit de kraan komt? Op woensdag 23 september is het Nationale Kraanwaterdag. Wil jij in je klas aan de slag met het thema drinkwater? Met de Kraanwaterdagles ontdekken je leerlingen van alles over kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser.

Kraanwaterdagles

Aan de hand van een korte aantrekkelijke les ontdekken kinderen van groep 1 t/m 8 waar hun kraanwater vandaan komt. Centraal thema dit jaar is: slim omgaan met kraanwater. De les duurt 1 à 2 uur, afhankelijk van de uitvoering van de creatieve opdracht.

Gratis materialen

Scholen en bso’s die zich inschrijven ontvangen gratis materialen, waaronder een klassenposter, een handleiding, een digitale les met filmpjes en quizzen, een leerzaam doeblad voor alle leerlingen en leuke knutselvlogs. Er is een Kraanwaterdagles voor groep 1 t/m 3, een les voor groep 4 t/m 6 en een les voor groep 7 en 8.

Leuke prijzen

Door je klas aan te melden maak je bovendien kans op leuke prijzen: een gratis gastles van een waterexpert, bidons of douchetimers voor je leerlingen. Blijft je school ook ná Kraanwaterdag het drinken van kraanwater stimuleren, dan maak je als school ook nog eens kans op een exclusieve waterworkshop.

Aanmelden

Je kan je klas aanmelden via www.kraanwaterdag.nl


Ontdek de natuur