026 702 90 00
2

december

2022

Natuurcentrum Arnhem schenkt bomen aan de stad

 Natuurcentrum Arnhem is jarig. Al 60 jaar zetten we ons in voor één doel: een levendige groene stad, vol betrokken inwoners, die bewust omgaan met hun leefomgeving. Sinds onze oprichting in 1962 laten we Arnhemmers van alles leren en ontdekken over natuur, milieu en duurzaamheid. Op school, in de wijk en op haar locaties. Om deze mooie mijlpaal te vieren gaf Natuurcentrum Arnhem de stad vandaag 8 jubileumbomen cadeau als symbool voor haar duurzame relatie met Arnhem en haar inwoners. Wethouder Nermina Kundić nam vandaag de eerste boom in ontvangst, uit handen van directeur Monique Verstraten. 

Monique Verstraten: “Met het planten van deze bomen willen we ons 60-jarig jubileum vieren en tegelijkertijd iets positiefs teruggeven aan de natuur én aan Arnhem. We hopen dat stadsgenoten volop van de bomen zullen genieten en dat de bomen zich diep zullen wortelen, net als dat Natuurcentrum Arnhem dat doet in de stad.” 

Bomen zijn belangrijk in de strijd tegen klimaatverandering. Ze zorgen voor verkoeling, voor een schonere lucht en een rijke biodiversiteit. Om dit zichtbaar te maken plaatst Natuurcentrum Arnhem bij iedere geplante boom een educatief bordje, waarop voorbijgangers kunnen zien hoe de boom bijdraagt aan een gezonde en groene stad en tips om zelf duurzame keuzes te maken. Zo brengen we samen de groene stad tot leven.     

Bekijk hier de Plantlocaties  van de 8 jubileumbomen verspreid over Arnhem.

 


Ontdek de natuur