026 702 90 00
13

februari

2019

Nieuw in ons lesaanbod

We hebben drie leuke nieuwe leskisten beschikbaar. Via de digitale NME gids kunnen de leskisten gereserveerd worden. Hieronder meer informatie.

Leskist ‘Jop vindt een veer’ voor groep 1, 2 en 3 van het basisonderwijs. 

Deze leskist gaat over vogels in de eigen (school)omgeving. Dit thema wordt geïntroduceerd aan de hand van een verhaal over Jop die in de tuin van de buurvrouw een veertje vindt. In de leskist zijn allerlei materialen te vinden; zoals een echt vogelnestje met eieren, 4 zandstempels om pootafdrukken te maken, een memoriespel met grote platen en een grote dobbelsteen, een voederhuisje, drie boeken, vogelknuffels, 11 vogel doe-kaarten, 6 werkbladen, vogelgeluiden CD en nog veel meer…

Leskist ‘Professor van Wiegen ziet ze vliegen’ voor groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs.

Deze leskist behandelt het thema ‘vogels’ en is de opvolger van ‘Jop vindt een veer’ voor groep 1, 2 en 3.

De leerlingen krijgen van Professor van Wiegen een brief met daarin de vraag of de leerlingen hem willen helpen bij het afronden van zijn vogelonderzoek. Binnenkort moeten de resultaten zelfs gepresenteerd worden in een boek. Professor van Wiegen klimt voor zijn onderzoek vaak in bomen om de vogels te observeren en te fotograferen. Ook deze week zat hij hoog in een boom om een vlaamse gaai goed te kunnen bekijken. Wat er precies gebeurde weet hij niet meer. Van Wiegen werd wakker in zijn bed met zijn hoofd in het verband. De wereld om hem heen draaide. Hij zag ze duidelijk vliegen! Van de dokter mag hij voorlopig niet meer werken aan zijn onderzoek. Hij heeft een hersenschudding en last van geheugenverlies. Aan de leerlingen stuurt hij een kist met daarin o.a. een échte opgezette vogel, verrekijkers, vergroot

glazen, boeken en misschien wel het allerbelangrijkste; een geheimzinnig aantekeningenboekje, vol met schetsjes en krabbels over de ontdekkingen die hij reeds deed.

Kunnen de leerlingen de geheimzinnigheden, die nog rondom de vogels bestaan, oplossen? De leerlingen verwerken hun bevindingen tot een mooi vogelboek.

Leskist ‘Kluts’ voor leerlingen van groep 5 en 6 van het basisonderwijs.

Kluts is een aansprekende leskist, met het  thema ‘biotopen’. Aan de hand van acht dieren worden op een toegankelijke manier evenzoveel biotopen geïntroduceerd aan de kinderen.

Op een zekere dag staan in de klas acht verschillende dieren uit acht verschillende landschappen. Aan elk dier hangt een kaartje met de tekst ‘ik ben de kluts kwijt’. Uit de introductiebrief blijkt dat de dieren op school zijn afgeleverd en dat ze helemaal in de war zijn. Ze weten niet waar ze wonen, wie hun buren zijn, voor wie ze op moeten passen, wat ze graag lusten, hoe ze hun nestje moeten bouwen enzovoorts. Kunnen de leerlingen de dieren helpen om de ‘kluts’ weer terug te vinden?

De kinderen hebben het landschap waar vos woont nagebouwd. Ze schreven vos een brief over wat hij graag lust. En ze zochten uit hoe vos een vrouwtje kon versieren. Maar hij weet nog niet hoe zijn nest er uit ziet. De leerlingen willen hem graag helpen. Andere groepjes zijn bezig met andere dieren. Duif voelt zich al weer helemaal thuis bij de snackbar in het winkelcentrum. De bosuil weet weer dat hij ’s nachts op jacht gaat. Bij de maquette staat een cd-speler waaruit het geluid van de uil klinkt.

De leskist ‘Kluts’ is uit voorraad leverbaar.


Ontdek de natuur