026 702 90 00
26

mei

2023

Opening Bee & Bee op Stadsboerderij de Korenmaat

Dat bijen belangrijk zijn voor de natuur weten we eigenlijk wel. Maar hoe goed kennen we de bij echt? Gisteren mochten we met grote trots dan eindelijk onze Bee & Bee op Stadsboerderij de Korenmaat openen. In de Bee & Bee kunnen bezoekers van alles leren over de honingbij en de wilde bij. Tijdens de feestelijke opening bracht stadsdichter Jesse Laport een prachtige ode aan de bij in spoken word en nam Arnhem Zoemt de tientallen aanwezigen mee op een bijenrondleiding over de boerderij.

In 2021 wonnen we de Dirk Zeldenprijs duurzaamheidsprijs met ons plan om een levensgroot bijenhuis te realiseren. Onze droom? Een educatieve belevenis realiseren, waar jong en oud kan leren over hoe belangrijk dit bijzondere insect is voor mens en natuur. Samen met Peerdrops| Growing ideas gingen we aan de slag, om onze ideeën uit te werken in prachtige educatieve objecten. Zo is er in de Bee & Bee een prachtige bijen’poppenkast’ te zien over hoe honingbij en de kolonie waarin zij leeft. Daarnaast kan jij je kennis over de bij testen aan de hand van leuke quizkastjes en een toffe bijenscroll over de wilde bij. Ook  kan je horen welke geluiden bijen, naast het bekende ‘zoemen’, nog meer maken.

Om de opening van de Bee & Bee te vieren staat Stadsboerderij de Korenmaat van 26 mei t/m 2 juni in het teken van de bij met heel veel leuke én lekkere activiteiten. Hier vind je meer informatie. Kom snel kijken dus! We zien je graag snel op Stadsboerderij de Korenmaat.

Met dank aan Peerdrops| Growing ideas en Arnhem Zoemt voor de fijne samenwerking en onze sponsoren, zonder wie we onze Bee & Bee niet hadden kunnen realiseren.


Ontdek de natuur