026 702 90 00
29

november

2018

Start crowdfundingsactie voor Stadsboerderij Presikhaaf

Natuurcentrum Arnhem start de komende 6 weken een crowdfundingsactie voor haar Stadsboerderij Presikhaaf op www.voorjebuurt.nl/konijnenvilla. De hokken waarin de knaagdieren van de boerderij gehuisvest zijn, zijn verouderd en dringend aan vervanging toe. Met de campagne hoopt de stichting genoeg geld op te halen voor de bouw van een nieuw groepsverblijf met veel leefruimte, zowel binnen als buiten. Een plek waar de circa 40 konijnen en cavia’s van de stadsboerderij naar hartenlust kunnen springen, rennen, graven, knagen en schuilen.

Waarom een nieuw verblijf?

Op de stadsboerderijen van Natuurcentrum Arnhem kunnen stadsgenoten van alles leren en ontdekken over natuur en het leven op de biologische boerderij. Dierenwelzijn en het natuurlijke gedrag van dieren hebben voor de stichting absolute prioriteit. Daarom willen we in een van de weilanden van Stadsboerderij Presikhaaf een ‘Konijnenvilla’ bouwen: een ruim verblijf, dat is ingericht voor groepshuisvesting en de dieren veel leefruimte en een veilige schuilplaats biedt. Daarnaast dient het nieuwe verblijf ook als ontmoetingsplek en als voorbeeld voor onze bezoekers hoe knaagdieren het best gehouden kunnen worden.

Relevantie

De nieuwe Konijnenvilla heeft een belangrijke educatieve functie. Scholen, kinderen en bezoekers maken er (letterlijk) contact met de dieren en leren hoe je er mee om moet gaan. Daarnaast heeft het verblijf ook een maatschappelijke functie. Het contact met de dieren heeft een rustgevend effect op (gedragsproblematische) kinderen en de locatie biedt een prettige en zinvolle dagbesteding voor de tientallen vrijwilligers die werkzaam zijn op Stadsboerderij Presikhaaf. Het groene sedumdak dat het nieuwe verblijf krijgt, moet bijdragen aan duurzaamheid en biodiversiteit en bezoekers inspireren na te denken over groene oplossingen.

Donaties

De totale kosten van de nieuwe Konijnenvilla bedragen circa €25.000 euro. Met de opbrengsten van de crowdfundingsactie hoopt Natuurcentrum Arnhem een (groot) deel daarvan te financieren. Wil jij graag een steentje bijdragen aan de bouw van onze Konijnenvilla? Ga dan naar www.voorjebuurt.nl/konijnenvilla. Alle bedragen, groot of klein, zijn welkom! Namens onze dieren, medewerkers en vrijwilligers: BEDANKT!