026 702 90 00
21

maart

2022

Wethouder Ronald Paping maakt eindstand Afvalestafette bekend

Wc-brillen, mondkapjes, bierflesjes, bananenschillen, bekers en tig bakjes van Mc Donald’s. Wat werd er afgelopen week weer een hoop zwerfafval geraapt. Zelfs een rollator werd uit een vijver gevist. Het was weer tijd voor de Afvalestafette; de grote voorjaarschoonmaak van onze stad.

Afgelopen zaterdag werd op Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid de opbrengst bekendgemaakt van de Afvalestafette. Wethouder Ronald Paping bracht de laatste zakken van het ingezamelde zwerfafval naar Stadsboerderij de Korenmaat in Arnhem-Zuid. Ruim 3000 Arnhemmers gingen in de week van 14-19 maart op meer dan 50 locaties in de stad zwerfafval te lijf. Tientallen scholen, bso’s, KinderWijkTeams, bedrijven en bewoners hebben zich met veel enthousiasme ingezet voor een schone stad.

Uiteindelijk wisten zij samen 19 kubieke meter aan zwerfafval van de straat te halen. Natuurlijk hopen wij dat die eindstand ieder jaar lager wordt, en dat we ons steeds meer bewust worden van hoe om te gaan met afval. Want dat is waar wij het allemaal voor doen! Alle deelnemers bedankt voor jullie inzet en tot volgend jaar!

De Afvalestafette is een samenwerking van Natuurcentrum Arnhem, KinderWijkTeams en gemeente Arnhem.


Ontdek de natuur