026 702 90 00

Regenwater opvangen

Het opvangen van regenwater is om meerdere redenen een goed idee:

1: Het voorkomt watertekort in langdurig droge periodes. Door regenwater te gebruiken verbruik je minder kraanwater. Hierdoor
hoeft er minder grondwater opgepompt te worden.

2: Regenwater is zachter en daarom beter voor je tuin- en kamerplanten dan kraanwater. Kraanwater bevat kalk en daar houden planten niet van. Ook kun je je ramen beter wassen met regenwater, om kalkstrepen te voorkomen.

3: Regenwater is gratis, dus waarom zou je gezuiverd water gebruiken als het niet nodig is? Hoe minder kraanwater we gebruiken, hoe lager de kosten voor iedereen. Dat scheelt in je portemonnee.

Koppel je regenpijp af en plaats een regenton

Je kunt regenwater opvangen en opslaan in een regenton. Er zijn vele vormen en maten van regenwateropslag; regentonnen,- zuilen, – schuttingen etc. Het beste is het als de opslag weer leeg is als er een regenbui op komst is. Een regenton kun je ook op het balkon zetten. Regentonnen bergen door de beperkte afmeting maar beperkt water. Ze moeten dan altijd van een overloop voorzien zijn.

TIP: Plaats de regenton in de schaduw om het water zo helder en fris mogelijk te houden. Doe een deksel op de ton, zodat muggen geen kans krijgen.

Een regenpijp afkoppelen doe je zo!

Kijk voor meer informatie op:

www.arnhemklimaatbestendig.nl 


Wist je dat...

In Heemtuin Presikhaaf oude cultuurlandschappen te vinden zijn?
Wil je meer weten?
De tanden van konijnen altijd doorgroeien?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Houd je huis koel in de zomer

En plaats beplanting voor je gevel en in je tuin. Bijvoorbeeld een wingerd, klimop of een laagstam appelboom. De vogels en insecten zijn hier ook blij mee!

Groene tips

Ontdek de natuur