026 702 90 00

Regenwater opvangen

Het opvangen van regenwater is om meerdere redenen een goed idee:

1: Het voorkomt watertekort in langdurig droge periodes. Door regenwater te gebruiken verbruik je minder kraanwater. Hierdoor
hoeft er minder grondwater opgepompt te worden.

2: Regenwater is zachter en daarom beter voor je tuin- en kamerplanten dan kraanwater. Kraanwater bevat kalk en daar houden planten niet van. Ook kun je je ramen beter wassen met regenwater, om kalkstrepen te voorkomen.

3: Regenwater is gratis, dus waarom zou je gezuiverd water gebruiken als het niet nodig is? Hoe minder kraanwater we gebruiken, hoe lager de kosten voor iedereen. Dat scheelt in je portemonnee.

Koppel je regenpijp af en plaats een regenton

Je kunt regenwater opvangen en opslaan in een regenton. Er zijn vele vormen en maten van regenwateropslag; regentonnen,- zuilen, – schuttingen etc. Het beste is het als de opslag weer leeg is als er een regenbui op komst is. Een regenton kun je ook op het balkon zetten. Regentonnen bergen door de beperkte afmeting maar beperkt water. Ze moeten dan altijd van een overloop voorzien zijn.

TIP: Plaats de regenton in de schaduw om het water zo helder en fris mogelijk te houden. Doe een deksel op de ton, zodat muggen geen kans krijgen.

Een regenpijp afkoppelen doe je zo!

Kijk voor meer informatie op:

www.arnhemklimaatbestendig.nl 


Wist je dat...

Varkens twee keer per jaar een toom biggen kunnen krijgen?
Wil je meer weten?
Mannetjeseenden te herkennen zijn aan hun staart?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Laat bladeren in je tuin liggen

In de herfst vallen de bladeren in je tuin, laat ze lekker liggen! Ze verteren en verdwijnen vanzelf. Dit zorgt voor een betere bodem, die minder snel uitdroogt. Ook de dieren profiteren hiervan!

Groene tips

Ontdek de natuur