026 702 90 00

Wandelen in Arnhem

Arnhem is een échte parkenstad met een groene gordel van wel dertien prachtige parken in een af en toe glooiend heuvellandschap. Park Sonsbeek en de andere parken in Arnhem herbergen veel korte en lange wandelroutes in de natuur; voor ieder wat wils!
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek is dé plek om je wandeling te beginnen.

Vanaf Molenplaats Sonsbeek ontdek je Park Sonsbeek en op iets langere afstand, Park Zypendaal en Gulden bodem. Je kan zelf op pad gaan (met behulp van een route of kaart) of je kan wandelen onder begeleiding van een parkgids.

Ga zelf op pad

Bij onze informatiebalie in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek zijn verschillende plattegronden van de Arnhemse parken en uiterwaarden verkrijgbaar met een heldere routebeschrijving, waarmee je zelf op pad kunt. Voor Park Sonsbeek (en omgeving) zijn er wandelroutes van verschillende afstanden te verkrijgen. De vrijwilligers bij de infobalie vertellen je er graag alles over! Alle wandelroutes zijn hier te downloaden.

Ga mee met een gids

Natuurcentrum Arnhem organiseert regelmatig gidswandelingen in Park Sonsbeek vanaf bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. Bekijk voor de aankomende wandelingen onze activiteitenkalender.

Wil je graag een gidswandeling voor jouw gezin, familie of vriendengroep? Ook dat kan. Een wandeling kan je aanvragen via: molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl of bel 026 445 0660. Bekijk onze verschillende wandelingen hieronder!

Familie en vrienden wandeling

Neem je familie of vrienden mee en wandel samen met een gids door Park Sonsbeek. Tijdens de wandeling vertelt onze gids jullie alles over de historie en de natuur van het park. Natuurlijk is er genoeg ruimte voor gezelligheid en vragen stellen.
–  Duur: 1,5 uur
–  Groep: maximaal 15 personen
–  Kosten wandeling: €5,00 per persoon (met een minimum van €25,00).

Wil je meer weten over een bepaald onderwerp van Park Sonsbeek? Bijvoorbeeld, het water in het park, dieren, ijstijden/ontstaan, park in de stad, gezondheid… of heb je zelf een specifieke vraag over een bepaald onderwerp? Geef het dan aan bij je aanvraag, dan zoeken wij de juiste gids bij jouw wens!

Zakelijke wandelingen

Op zoek naar een gezellige en leerzame activiteit in de buitenlucht voor jouw team en/of zakelijke relaties? Onze gidsen verzorgen uitgebreide wandelingen en excursies in Park Sonsbeek. Voor grote groepen studenten of collega’s maken wij graag een programma op maat; neem contact op en geef je wensen door! Deze wandelingen/excursies zijn ook mogelijk in combinatie met een binnenprogramma/zaalverhuur bij Molenplaats Sonsbeek.

–  Duur: vanaf 1,5 uur
–  Groep: maximaal 60 personen
–  Kosten wandeling of excursie: €7,50 per persoon (met een minimum van €75,00, exclusief horeca en/of zaalverhuur)
–  Thema, activiteiten, horeca arrangement en/of zaalverhuur op afspraak.

Word gids!

Wil jij je liefde voor de natuur en wandelen graag delen met anderen? Lijkt het jou leuk om als vrijwilliger rondleidingen te geven in de prachtige parken Sonsbeek, Zypendaal en Gulden Bodem? Meld je dan bij molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl.  Onze gidsen delen graag hun kennis en leiden jou graag op tot parkgids!

Wandelingen elders in Arnhem

Naast onze eigen activiteiten worden door verschillende andere organisaties ook activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten vind je hier: externe wandelactiviteiten.


Routes en bezienswaardigheden


Wist je dat...

Kuikens niet altijd geel zijn als ze uit het ei komen?
Wil je meer weten?
Paarden nestvlieders zijn?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Gebruik een deksel tijdens het koken

Lekker koken? Doe een deksel op de pan. Het is sneller klaar en het scheelt je veel energie.

Groene tips

Ontdek de natuur