026 702 90 00

Wandelen in Arnhem

Arnhem is een échte parkenstad met een groene gordel van wel dertien prachtige parken in een af en toe glooiend heuvellandschap. Park Sonsbeek en de andere parken in Arnhem herbergen veel korte en lange wandelroutes in de natuur; voor ieder wat wils!
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek is dé plek om je wandeling te beginnen.

Vanaf Molenplaats Sonsbeek ontdek je Park Sonsbeek en op iets langere afstand, Park Zypendaal en Gulden bodem. Je kan zelf op pad gaan (met behulp van een route of kaart) of je kan wandelen onder begeleiding van een parkgids.

 

Ga zelf op pad

Bij onze informatiebalie in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek zijn verschillende plattegronden van de Arnhemse parken en uiterwaarden verkrijgbaar met een heldere routebeschrijving, waarmee je zelf op pad kunt. Voor Park Sonsbeek (en omgeving) zijn er wandelroutes van verschillende afstanden te verkrijgen. De vrijwilligers bij de infobalie vertellen je er graag alles over! Alle wandelroutes zijn hier te downloaden.

 

Ga mee met een gids

Natuurcentrum Arnhem organiseert regelmatig gidswandelingen in Park Sonsbeek vanaf bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek. Bekijk voor de aankomende wandelingen onze activiteitenkalender.

Wil je graag een gidswandeling voor jouw gezin, familie, collega’s of vriendengroep? Ook dat kan. Een wandeling met gids kost €4,00 per persoon (met een minimum van €20,00 per wandeling) en kan je aanvragen via: molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl of bel 026 445 0660. Bekijk onze verschillende wandelingen hieronder!

 

Familie en vrienden wandeling

Neem je familie of vrienden mee en wandel samen met een gids door Park Sonsbeek. Tijdens de wandeling vertelt onze gids jullie alles over de historie en de natuur van het park. Natuurlijk is er genoeg ruimte voor gezelligheid en vragen stellen.
–  Duur: 1,5 uur
–  Groep: maximaal 15 personen
–  Kosten wandeling: €4,00 per persoon (met een minimum van €20,00).

Thema wandeling

Wil je meer weten over een bepaald onderwerp van Park Sonsbeek? Bijvoorbeeld, het water in het park, dieren, ijstijden/ontstaan, park in de stad, gezondheid… of heb je zelf een specifieke vraag over een bepaald onderwerp? Dan zoeken wij de juiste gids bij jouw wens!

–  Duur: 1,5 uur
–  Groep: maximaal 15 personen
–  Kosten wandeling: €4,00 per persoon (met een minimum van €20,00).

Wandelen met collega’s

Op zoek naar een gezellige en leerzame activiteit in de buitenlucht voor jouw team? De parkwachter verzorgt uitgebreide wandelingen en excursies in Park Sonsbeek. Voor grote groepen studenten of collega’s maken wij graag een programma op maat; neem contact op en geef je wensen door! Deze wandelingen/excursies zijn ook mogelijk in combinatie met een binnenprogramma/zaalverhuur bij Molenplaats Sonsbeek.

–  Duur: vanaf 2 uur
–  Groep: maximaal 60 personen
–  Kosten wandeling of excursie: vanaf €150,- /2 uur (€300,- /dagdeel/ per groep) (exclusief horeca en/of zaalverhuur)
–  Thema, activiteiten, horeca arrangement en/of zaalverhuur op afspraak.

 

Word gids!

In 2023 start bij Molenplaats Sonsbeek een gidsenscholing. Iedereen die wandelen in de natuur een warm hart toe draagt en graag gids in park Sonsbeek of wandelbegeleider wil worden kan hier aan meedoen. De scholing bestaat uit het volgen van een viertal informatieavonden waarin kennismaking met elkaar en kennisuitwisseling (met huidige gidsen en experts uit Arnhem) centraal staan. Naast de cursusavonden gaat elke deelnemer mee met 2 oefenwandelingen.

Aanmelden als potentieel begeleider kan nu al bij Hanneke Busscher, locatie coördinator van Molenplaats Sonsbeek via: hanneke.busscher@natuurcentrumarnhem.nl of vraagt eerst gerust meer informatie!

Wandelingen elders in Arnhem

Naast onze eigen activiteiten worden door verschillende andere organisaties ook activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten vind je hier: externe wandelactiviteiten.

 


Routes en bezienswaardigheden


Wist je dat...

Eekhoorns graag hun nest maken in een oud spechtenhol?
Wil je meer weten?
Een egel ’s nachts meerdere kilometers aflegt op zoek naar voedsel?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Kies een vakantie dichtbij huis

Je hoeft niet altijd ver weg om te genieten. De Waddeneilanden, Veluwe, Achterhoek, Sallandse Heuvelrug, Rivierenland, de duinen… Er zijn ontzettend veel mooie plekjes met natuur en cultuur te ontdekken in Nederland!

Groene tips

Ontdek de natuur