026 702 90 00

Wandelen in Arnhem

Houd je van wandelen? Dan kun je in Arnhem je hart ophalen. Arnhem is een échte parkenstad met een groene gordel van wel dertien prachtige parken in een licht tot af en toe sterk glooiend heuvellandschap. Vele korte en lange wandelroutes in de natuur zijn hier uitgezet. Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek is een uitstekende plek om een wandeling te beginnen of om even te pauzeren met een heerlijk kopje koffie en lunch.

Gidswandelingen

Ga op pad met een gids van bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek en ontdek alles over Park Sonsbeek. Molenplaats Sonsbeek organiseert regelmatig gidswandelingen in Park Sonsbeek en langs haar rijksmonumenten, zoals De Witte Watermolen, de Grote Waterval, de historische IJskelder en uitkijktoren De Belvédère.

Informatie en wandelroutes

Bij onze informatiebalie in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek zijn verschillende plattegronden van de Arnhemse parken en uiterwaarden verkrijgbaar met een heldere routebeschrijving, waarmee je zelf op pad kunt. Bij de informatiebalie kun je terecht voor wandelroutes van verschillende afstanden door Park Sonsbeek en omgeving.  Alle wandelroutes zijn hier te downloaden.

Samen met Sportbedrijf Arnhem promoten we graag het wandelen in onze mooie, groene stad. Meer informatie en wandelroutes kun je vinden op website van Sport in Arnhem.

 

Externe activiteiten

Naast onze eigen activiteiten worden door verschillende organisatie activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten vind je hier: externe wandelactiviteiten.

 

Kosten en aanvraag
Arrangementen op aanvraag zijn mogelijk in overleg.
Neem hiervoor contact op via molenplaats@natuurcentrumarnhem.nl of bel 026 445 0660.

Bij bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek, kun je tevens terecht voor een kopje koffie en/of een lunch bij restaurant A Beautiful Mess in de Molenschuur en het huren van een vergaderruimte in de Molenschuur is ook mogelijk.

 


Routes en bezienswaardigheden


Wist je dat...

Paarden ongeveer 60% van hun tijd bezig met grazen en rondstappen?
Wil je meer weten?
Weilanden ook moeten rusten?
Wil je meer weten?

Tips voor thuis

Laat bladeren in je tuin liggen

In de herfst vallen de bladeren in je tuin, laat ze lekker liggen! Ze verteren en verdwijnen vanzelf. Dit zorgt voor een betere bodem, die minder snel uitdroogt. Ook de dieren profiteren hiervan!

Groene tips

Ontdek de natuur