026 702 90 00
16

mei

2024

Groen Arnhem LIVE: Andere Arnhemmers

Zit deze activiteit vol en wil je op de reservelijst? Stuur dan een mail naar info@groenarnhem.nl

We delen onze stad met duizenden ‘Andere Arnhemmers’. Van vleermuizen tot dassen en van varens tot wilde orchideeën: de biodiversiteit in Arnhem is verrassend groot. Op donderdag 16 mei, in aanloop naar Wereld Biodiversiteitsdag, zoemt Groen Arnhem LIVE in op de natuur in onze stad.

Programma

Bioloog en tv-presentator Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om tijdens de Corona-pandemie zijn eigen leefomgeving met heel andere ogen te bekijken. In zijn lezing, vol anekdotes en prachtige foto’s, vertelt hij over hoe hij op avontuur ging in zijn tuin en maar liefst 1000 soorten ontdekte. Daar zat zelfs een nieuw soort voor Nederland bij!

Barbara Wagensveld, bioloog en ontwerper en een van de initiatiefnemers van de campagne ‘Andere Arnhemmers’, neemt de zaal in vogelvlucht mee in het verhaal achter Andere Arnhemmers.

Stadsecoloog Ineke Wesseling belicht de stand van zaken in Arnhem. Is er zicht op de kwaliteit van de natuur? En wat kunnen we doen om de biodiversiteit te verhogen?

Tijdens het afsluitende zaalgesprek gaan we in op praktische tips en inspirerende voorbeelden.

Praktische informatie

Donderdag 16 mei
Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek – Zijpendaalseweg 24A      
19:30 uur: inloop met koffie/ thee       
20:00 uur: start programma      
21:30 uur: borrel      
Entree gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld        
Aanmelden verplicht via onderstaand formulier.

Groen Arnhem LIVE 

Groen Arnhem LIVE is de programmareeks van Groen Arnhem, in samenwerking met Natuurcentrum Arnhem. In de reeks komen thema’s aangaande natuur en duurzaamheid aan bod. Met actuele thema’s en aansprekende sprekers willen we Arnhemmers activeren om meer betrokken te zijn bij de natuur en zelf bij te dragen aan een toekomstbestendige stad. De avonden worden gehouden in bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek.   

   


Kom je ook?

 Wanneer
16-05-2024 19:30 uur t/m 22:30 uur

 Locatie
Molenplaats Sonsbeek

 Aantal nog beschikbare plaatsen
1

Aanmelden Groen Arnhem LIV- Andere Arnhemmers