Vrijwilligers gezocht!
026 702 90 00

Stadsboerderij Presikhaaf

Op Stadsboerderij Presikhaaf in Arnhem-Noord valt van alles te leren, te zien en te ontdekken over het boerenleven en de herkomst van ons voedsel. Kom kijken en beleef het zelf. De boerderij is gratis te bezoeken. 

Duurzaam

Op Stadsboerderij Presikhaaf houden we in álles rekening met de natuur. Onze boerderij wordt namelijk biologisch beheerd. Dat betekent dat we ons voedsel duurzaam verbouwen; met respect voor mens- en dier en in harmonie met de natuur. We hopen dat een bezoek aan onze boerderij ook jou inspireert om te genieten van onze mooie natuur en er bewust mee om te gaan.

Keurmerken

Stadsboerderij Presikhaaf heeft het SKAL-keurmerk. Dit betekent dat we op een zo biologisch en duurzaam mogelijke manier onze boerderij runnen. Ook zijn we in het bezit van het Keurmerk Kinderboerderijen. Hiermee tonen we aan dat Stadsboerderij Presikhaaf niet alleen leuk en leerzaam is, maar dat we ook voldoen aan wet- en regelgeving en een veilige en verantwoorde plek zijn voor bezoekers, medewerkers en natuurlijk voor onze dieren. 

De Boerderij

Stadsboerderij Presikhaaf is een educatieve publieksboerderij en is hoofdzakelijk gericht op vee. Een van onze belangrijkste doelen is het fokken met zeldzame Nederlandse landbouwhuisdierrassen. Zo kun je bij ons nog oude runderrassen als Lakenvelders en Blaarkoppen zien. Maar ook onze kippen, geiten, schapen, konijnen en zelfs onze eenden zijn van rassen die steeds zeldzamer worden. Zo leveren we een bijdrage aan het in stand houden van deze rassen. De dieren krijgen zoveel mogelijk ruimte en gelegenheid om te leven op een natuurlijke manier. Dat bevordert de gezondheid en het welzijn van de dieren en we zorgen voor een minimale belasting van het milieu.

Vlak naast het erf van Stadsboerderij Presikhaaf ligt Heemtuin Presikhaaf, volgens kenners de mooiste Heemtuin van Nederland! Een heerlijke plek om te wandelen en tot rust te komen. Op ons terrein hebben we ook een Boerderijwinkel. Hier geniet je natuurlijk van koffie met lekkers. Daarnaast verkopen we vlees van eigen land, biologische eieren van onze kippen en diverse ambachtelijke streekproducten zoals jam, honing, ijs en sappen. Je kunt er ook terecht voor originele cadeau’s; zoals educatieve (kinder)boeken, kookboeken, speelgoed en cadeaupakketten. Loop zeker ook een rondje door onze mooie Insectentuin. Hier kan je volop inspiratie opdoen over hoe je jouw tuin insectenvriendelijk(er) maakt. 

Onze huisregels

  • Het voer van de dieren is goed afgestemd op de dieren, biologisch en zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Het is daarom niet toegestaan zelf meegebracht voer aan de dieren te geven.
  • Honden zijn welkom, maar dienen aangelijnd te zijn en buiten de dierenweides te blijven.
  • Onze stadsboerderij is rookvrij. Dat betekent dat er op ons terrein niet gerookt mag worden.  

(Kinder-)activiteiten op de boerderij

Regelmatig zijn er activiteiten op Stadsboerderij Presikhaaf. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven op het erf, in het speelbos en in de speeltuin. Daarnaast bieden we ook  arrangementen voor groepen variërend van kinderfeestjes tot vergaderarrangementen.

Educatie

In ons leslokaal krijgen jaarlijks ruim 6500 kinderen les over natuur, milieu en duurzaamheid. Meer informatie over ons educatieve aanbod vind je onder Educatie. 

Aannemen en verkoop van dieren

Regelmatig krijgen wij het verzoek van particulieren om een dier over te nemen, omdat zij hun konijn of cavia zelf niet meer willen of kunnen houden. Wil jij een dier kwijt of wil je er juist een kopen? Onder veelgestelde vragen lees je wat wij voor je kunnen betekenen. 

Vragen?

Antwoorden op veelgestelde vragen lees je hier. Staat jouw vraag er niet bij? Stel hem gerust aan een van onze boerderijmedewerkers of bel 026-7029000.
Arrangementen


Op deze locatie